Praktik i udlandet

image2(2)
Er der noget bedre end at tage et pust væk fra skolebænken, og i stedet få lidt erfaring uden fra Danmarks grænser? Nej vel? - Vi kunne ikke være mere enige.

Vi tilbyder mulighed for praktik i udlandet indenfor utrolig mange fagområder. Vi samarbejder med forskellige ngo’er, sociale projekter og offentlige organisationer såsom skoler, børnehjem, medicinske klinikker og hospitaler, hvor vi bestræber os på at opfylde ethvert ønske, der kommer til os fra studerende.

En praktikplads i udlandet er en helt fantastisk mulighed for at udvide sit studie og udvikle sig inden for sit fag, hvilket vi naturligvis gerne vil være en del af.

"Man lærer så meget om sig selv og andre mennesker og udvikler sig sprogligt, menneskeligt og fagligt. Desuden lærer man jo også at klare sig selv, fordi man konstant er på udebane" - Mie Høgh, Sygeplejerskstuderende

Kontrakt ved praktikplads i udlandet

Nogle uddannelser kræver, at du får udfyldt en uddannelseskontrakt, når du ønsker at tage din praktik i udlandet, og andre uddannelser stiller ingen krav i den forbindelse. Det er meget forskelligt, men spørg meget gerne din praktikkoordinator til råds, så du får den helt korrekte vejledning fra starten af. 

Hvis din uddannelse har en uddannelseskontrakt, som skal udfyldes i forbindelse med din praktik, så hjælper vi naturligvis meget gerne med det. Du skal huske, at tingene i udviklingslandende ikke altid går ligeså stærkt som i Danmark, så du bør forvente, at det kan tage 1 måned at færdiggøre en eventuel uddannelseskontrakt.

Du er altid meget velkommen til sætte din vejleder i kontakt med din kontaktperson hos Save A Heart – By Commtting Yours, hvis der er tvivl omkring proceduren, indholdet eller lignende. Vi er her udelukkende for at hjælpe dig.

13(2)
Man falder hurtigt ind i hverdagen, og de fleste vietnamesere var helt vilde med os volontører, så vi holdte nytår hos en privat familie, fik bryllupsinvitationer og blev brugt som reklame i det lokale fitnesscenter. Jeg mødte en pokkers masse dejlige mennesker, som medvirkede til at gøre mit ophold til noget helt specielt. - Ida Rytter Nielsen, Engelsk og interkulturelle markedsstudier

Vores erfaring er stor !

Hvert år formidler vi praktikpladser for utrolig mange studerende, og det er naturligvis et arbejde, som vi sætter en meget stor ære i. Vi har altid en god dialog med både dig og din uddannelse, således at alle har en god mavefornemmelse, når du skal af sted. 

Vi har tidligere formidlet praktikpladser i udlandet til studerende fra blandt andet VIA University CollageAarhus UniversitetProfessionshøjskolen MetropolCopenhagen Business SchoolSyddansk Universitet, Proffesionshøjskolen Absalon, UCC Campus Nordsjælland, UC Syd og mange flere…

”På trods af, at jeg har oplevet nogle voldsomme ting, så synes jeg absolut, at man skal forsøge sig med socialt arbejde i andre lande. Jeg synes faktisk, det burde være obligatorisk. Et ophold i udlandet skærper ens kritiske sans for, hvordan socialt arbejde også kan udføres, og det giver én større forståelse for, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeg vil anbefale det til alle, og selvom jeg har været af sted en gang før, så kunne jeg sagtens finde på at tage af sted igen.”

- Anne-Mette Pedersen, Socialrådgiverstuderende

Vejleder

Nogle uddannelser kræver, at du skal have en lokal vejleder under dit praktikophold i udlandet, hvilket vi selvfølgelig også kan tilbyde. En vejleder kan både findes hos den lokale organisation, som vi samarbejder direkte med, eller det kan være en ansat fra din praktikplads.

Det kan i nogle sjældne tilfælde koste et ekstra gebyr at blive tilknyttet en vejleder, hvilket skyldes at nogle uddannelser kræver, at du har et individuelt vejledermøde minimum 1 gang om ugen under hele din praktikperiode. Dette er naturligvis en meget tidskrævende opgave for de lokale, som naturligvis skal belønnes. 

IMG_0766(3)
"Der var omkring 42 børn, som var inddelt i tre værelser. Børnene lå på måtter, og andre sad i ramponerede kørestole, hvor der eksempelvis manglede hjul. Derudover havde pædagogerne ansvaret for omkring seks børn. Herhjemme betragter man ét multihandicappede barn som et fuldtidsarbejde. Det var disse præmisser, som vi arbejdede under, og det var i den grad en øjenåbner. Både på ondt – men også på godt. Vi fik meget stor ros for vores fremgangsmetoder. De ansatte stillede sig nogle gange helt uforstående over for de resultater, som vi leverede, og de spurgte os: "Hvordan har I overhovedet fået de patienter i terapirummet, de plejer at være helt hysteriske?" Vores egen tilgang er meget menneskelig, og vi satser på at diverse øvelser skal være sjove. Mennesker, syge som raske, vil som regel hellere noget, når det er sjovt – og derfor tror jeg, vi kunne rykke mange af patienterne rigtigt langt" - Kathrine Asker Løkkegaard, Fysioterapeutstuderende

Hvilke fagområder kan vi tilbyde?

Vi har formidlet praktikpladser indenfor et hav af uddannelser, men nogle af de hyppigste er Sygeplejerske, Medicin, Ernæring og sundhed, Fysioterapeut, Ergoterapeut, Lærer, Socialrådgiver, Jordemoder, Bioanalytiker, Administration, Marketini, Økonomi, Idræt, Jura og MANGE flere. 

Uanset hvilken uddannelse du er i gang med, er du altid meget velkommen til at kontakte os for nærmere information og vejledning. 

"Det var utroligt spændende at snakke med og observere personalet, når de på én og samme tid forsøgte at holde udgifterne nede og redde liv. Det var gode lærepenge og en uforglemmelig lektie.”

- Elias Rasmussen, Medicin

Du finder alle vores destinationer herunder

Vi formidler kontakt til hele verden, så uanset hvor i verden du gerne vil hen på praktikophold, så er du et skridt nærmere en oplevelse for livet ved at henvende dig til os hos Save A Heart - By Committing Yours. Klik på landene herunder og læs mere om de enkelte destinationer, andres oplevelser og hvilke muligheder der er i det enkelte land.