Trine Rybner

Rikke og jeg valgte at rejse en måned til Victoria Falls i Zimbabwe for at arbejde som frivillige i en børnehave. Her boede vi sammen med Doug og Memory og deres meget energifyldte datter på 4 år.

Doug og Memory er ejerne af den lokale organisation, som samarbejder med Save A Heart. Familien er de sødeste og eftersom de har startet organisationen lokalt, gør de alt for deres frivillige, hvilket gør at man hurtigt føler sig hjemme. 

 

Rikke og jeg arbejde i en børnehave ude i de rå områder, hvor de ikke har særligt meget. Børnene er i alderen 3-6 år, og kan basis engelsk. Du kan tydeligt mærke at de gerne vil lære samt have opmærksomhed fra Khiwa, som betyder ”Hvid Person”. Dette ord vil du høre konstant, lige meget hvor end du er henne. Her underviste vi børnene i farver, dyr og tal, samt lærte lærerne nogle danske lege. Du er altid sammen med nogle af de lokale medarbejdere, og man kan virkelig mærke at alle brænder for at hjælpe andre. Vi arbejdede fra ca. 9-12 hver dag, hvor Doug herefter hentede os og kørte os hjem til frokost. Efter frokost kunne vi selv bestemme om vi ville arbejde mere eller om vi ville holde fri.  
Inden din afrejse vælger du, hvilket projekt du gerne vil arbejde på. Rikke og jeg fik muligheden for at arbejde med flere forskellige projekter, selvom vi havde meldt os på Børnehaven. Udover Børnehaven var vi nogle dage på Børnehjemmet, vi malede og byggede en legeplads samt var vi med på HIV, hvor vi distribuerede kondomer til alle barer i byen eller snakkede med HIV-ramte personer, om hvordan hverdagen havde ændret sig, efter de var blevet testet HIV-positive. 

I weekenderne tog vi enten på bar med nogle af gutterne fra den lokale organisation eller prøvede nogle af de mange aktiviteter, herunder det meget kendte vandfald, Victoria Falls, som er noget af det smukkeste, som naturen har skabt. Stedet passede perfekt til mig, da jeg er en meget stor adrenalinjunkie, og her kan du lave alt fra Bungee Jump til Skydive til George Swing. Rikke og jeg tog yderlige på en endags-safari til Chobe i Botswana, samt havde vi en hyggelig aften på Sunset Cruise, hvor vi så massere af elefanter og flodheste. 

 

Rikke og jeg var hernede i 4uger i Juli 2018, hvor vejret er virkelig koldt, men det ændrede ikke på at vores oplevelse var fantastisk. Doug kører gerne en rundt, og spørger om vil diverse steder hen med ham, for at opleve flere ting. Ofte når man kører rundt i byen, ser man vildsvine eller elefanter gå rundt i folks baghaver samt på vejene, samt aber. 

Dette har helt klart været den bedste måde at rejse på, eftersom du bliver en del af landets kultur, samt får en viden omkring et andet land, som du ikke ville have fået, hvis du bare havde været en turist. Alle beboerne i Victoria Falls er så søde og hilser og snakker meget gerne med en, hvis man går ned til byen alene. Byen ligger ca. 3 km væk, men det er en hyggelig gåtur, og Memory elsker at tage til byen med en. Jeg kan derudover klart anbefale deres lokale øl, Zambezi Beer. Den er fantastisk. 

 

Jeg er blevet helt forelsket i denne by, samt den familie jeg har boet hos, og tog derfor herned igen kun 1,5 måned efter mit første ophold sluttede, for at holde efterårsferie.