Surfing og Adventure I Sydafrika

IMG_20151201__A0005
Er du vild med havet, og kan du svømme? Så vil du elske at arbejde med projektet, vi kalder ”surfing and adventure”. Projektet har beliggenhed i området af Cape Town, som kaldes ”Table View”, ”Morningstar” og ”Du Noon Area”.


Stedet drives som et non-profit-program, der gavner det sydafrikanske lokalsamfund. Projektet tager underprivilegerede børn væk fra gaderne ved i stedet at give dem værdifulde lektioner i blandt andet sport, teamwork og generel undervisning.

Surfing og adventure projektet har hovedfokus på;

  • Surfing.
  • Svømning.
  • Fodbold.
  • Teambuilding.
  • Computer klasser.
  • Rengøring af strande.

Børnene på projektet spænder fra 12-14 år, og de bor i townships og omkringliggende områder. De fleste af dem kan tale engelsk, men deres modersmål kan være afrikansk eller xhosa. De boliger, de bor i, er ofte bygget af skrot og brugt træ, og de har normalt ikke rindende vand i hjemmet. Fyrre procent af familierne mangler et faderligt forbillede, og børnene har ofte ingen til at overvåge deres uddannelsesmæssige fremskridt eller fritidsaktiviteter. Desuden er alkohol- og narkotikamisbrug almindeligt i byerne, hvor de bor, og især i denne alder er de meget udsat for rekruttering i lokale bander.

Børnene, der endnu ikke kan svømme, modtager svømmeundervisning. Dem, der allerede har mestret denne vigtige færdighed, får mulighed for at lære at surfe. For de fleste af børnene er det højdepunktet på deres dag, og derfor bruger de det også som et incitament til at klare sig godt i skolen, hvilket giver dem en bedre chance for en lysere fremtid. De, der kommer op til skole hver dag, opfører sig pænt i klassen og studerer hårdt, vil blive belønnet med at svømme eller surfe efter skole.