Arbejdsopgaver med handicappede børn i Cambodja

Handicappede

Hvis du læser ergo- eller fysioterapi, vil det uden tvivl være en stor oplevelse for dig at arbejde på børnehjemmet. Generelt er børnene meget understimuleret, da hænderne på stedet er utrolig få. Derfor kan sansestimulering være meget givende, da det giver børnene en forståelse for deres egen krop. Derudover skal børnene lave daglige træningsøvelser, og du vil med stor sandsynlighed blive tildelt en gruppe, som du er med til at varetage på daglig basis sammen med de lokale ansatte.

Du skal forvente, at det kan være udfordrende for de ansatte at forstå dine træningsmetoder, da din uddannelse ikke er kendt i Cambodja, som den er i Danmark. Du bør derfor have tålmodighed, da ting ofte tager tid. Samtidig beder vi dig om at have forståelse for, at de ansatte er vant til at varetage mange børn på én gang, så selv om du gerne vil lære et barn at spise med en ske, kan det være vigtigere for de ansatte at fortsætte med at made barnet, da det går hurtigere. Det er dog kun en kortsigtet løsning, og det skal du selvfølgelig lære dem og være medvirkende til at få dem til at forstå. Ud over din træning med børnene vil du derfor også være med til at lære de ansatte om nye træningsmetoder, vise dem synlige fremskridt, så de tror på udviklingen o.lign.

Det er bestemt også en mulighed at arbejde på børnehjemmet, selv om du endnu ikke har en relevant uddannelsesbaggrund. I det tilfælde vil du være med til at lege med børnene, underholde, give mad, trøste dem, når de er kede af det og stå klar med masser af kram og kærlighed, da det ofte er meget svært for de ansatte at nå.

Den specifikke arbejdstid aftales med børnehjemmet ved ankomst, men den vil typisk ligge ml. kl. 08.00-11.00 og igen fra kl. 14.00-16.00. Børnene sover/har stilletimer midt på dagen, og her har du mulighed for at udforske byen, spise frokost, slappe af på indkvarteringen eller lign.