Hospital i Zimbabwe

Hospitaler i Zimbabwe er nedslidte, mangler helt basalt udstyr og også uddannet personale. Værst er dog den kolossale mangel på livsnødvendig medicin, som aktuelt koster menneskeliv. Som medicin- eller sygeplejestuderende kan du i den grad træde ind og spille en vigtig rolle for folk i det fattige land.

Som frivillig eller praktikant vil du være tilknyttet distriktshospitalet i Victoria Falls. Det er hospital for cirka 40.000 indbyggere i byområdet og godt 80.000 mennesker i det omgivende landdistrikt, hvor der er en enorm mangel på vand, mad og ly, og hvor folk ofte er nødt til at vandre mange kilometer i den brændende sol for at få lægehjælp.

Du vil have mulighed for at arbejde på næsten alle hospitalets afdelinger, og vil på den måde få et stort indblik i og erfaring med de mange specialer og ikke mindst udfordringer, som et afrikansk hospital står med dag ud og dag ind.

Hospitalet ligger blot små 5 minutters gang fra det sted du er indkvarteret, hvilket gør det nemt at tage hjem i en pause, hvis du har brug for det - selvfølgelig efter aftale med din supervisor.