Hospital I Tanzania

image1(3)
Vi samarbejder med to hospitaler i Tanzania, som begge giver vores frivillige en fantastisk mulighed for at lære om det afrikanske sundhedssystem.
Kibosho Hospital 
Kibosho Hospital er navnet på det ene hospital. Det befinder sig 1400 meter over havets overflade, og ligger desuden smukt placeret på skråningen af Kilimanjaro. 

Kibosho Hospital har 225 senge til sine patienter, og er veludstyret til rutinemæssige procedurer. Hospitalet har alle de sædvanlige afdelinger, du normalt også finder på et almindeligt hospital. Her er desuden to operationsstuer samt et mindre behandlingsrum. Det har et rigtig godt apotek og en fremragende hiv-klinik. 

Hovedbygningen på Kobosho hospital er opdelt i 3 afdelinger; Mand, Kvinde og Pædiatrisk. Der er også en separat barselafdeling med antenatal, postnatal og post-kirurgisk afdeling. Der er derudover også en separat bygning, hvor tand- og øjenklinikken hører til. Kibosho Hospital har desuden et laboratorie, som er én af de travleste afdelinger, hvilket gør det relevant for bioanalytikerstuderende, at tage deres praktik netop der. 

St. Joseph's Hospital
St. Joseph's Hospital er et distriktshospital, der behandler ca. 150 patienter hver dag. Hospitalet har fire hovedafdelinger, herunder kirurgisk,-, gynækologisk, pædiatri og ambulatorium. Det er muligt at arbejde på alle afdelinger, og vores frivillige roterer normalvist imellem afdelingerne, så de prøver kræfter med noget forskelligt i løbet af deres tid i Tanzania.  
 
Ambulatorium: Modtagelse af patienter, registrering af patienter, kontrol af vitale tegn, assisterer lægerne med at notere patienthistorie, hjælp til i laboratoriet, på apoteket, og i akutmodtagelsen
 
Kirurgisk afdeling: Klargøring af patienter til større og mindre operationer, assisterer under operationer, opfølgning af patienterne efter operationer, og stuegang om morgenen med de ansvarlige læger og sygeplejersker.
 
Gynækologisk afdeling: Assisterer ved fødsler og kejsersnit. Afholdelse af stuegang om morgenen med de ansvarlige læger og sygeplejersker.
 
Pædiatri: Assisterer ved børneundersøgelser på børneafdelingen, hjælp til vaccinationer, og stuegang om morgenen med de ansvarlige læger og sygeplejersker mm.
 
Bemærk: Som udgangspunkt bestemmer vi, hvilket hospital du placeres på. Hvis du har en præference, så kan du notere det i kommentarfeltet i din tilmelding.