Hospital i Cambodja

Noget af det første, du vil lægge mærke til på et offentligt hospital i Cambodja, er de mange mennesker. Overalt. Stående på gangarealer, i venteværelser og hvor der ellers er en lille krog. Du vil højst sandsynlig også bemærke en del flere nullermænd under sengene, revner i væggene og hospitalsudstyr fra en anden tid. Men hvis du er forberedt på det og har mod på at blive udfordret og gøre en forskel, så har vi i hovedstaden Phnom Penh to muligheder indenfor praktikophold eller frivilligt arbejde.

Khmer-Sovjet Friendship Hospital (KSFH)

Khmer-Sovjet Friendship Hospital (KSFH) er et offentligt hospital beliggende på Yothapol Khemarak Phoumin Boulevard i Phnom Penh. Det har været åbent siden 1950. Hospitalet forvaltes af Sundhedsministeriet og servicerer alle cambodjanske borgere med langt lavere omkostninger sammenlignet med et privat hospital.

Hospitalet modtager støtte og medicin fra internationale organisationer, hvorfor patienter ofte kan blive behandlet med medicin, som ikke findes på størstedelen af de andre hospitaler i Cambodja.

Der er hver dag mange mennesker på hospitalet og da tingene ikke altid går ligeså stærkt som i Danmark, vil mange hænge ud på gangarealerne, hvor de enten venter på at blive tilset af en læge eller modtage svar på deres resultater. Hospitalet modtager mange studerende fra det lokale universitet, og du kommer derfor til at møde andre, som ligeledes er i praktik eller træning i forbindelse med deres studier.

National Pediatric Hospital in Cambodia (NPH)

National Pediatric Hospital in Cambodia er et offentligt børnehospital, der er forvaltet af Sundhedsministeriet. Det har eksisteret siden 1980 og har i dag sengepladser til omkring 150 patienter. Patienterne kommer fra Phnom Penh og de omgivende provinser.   

Hospitalet har specialiserede afdelinger inden for infektionssygdomme, tuberkulose og AIDS, fejlernæring, nyfødte, luftvejssygdomme, kirurgi og meget andre. 

Ud over den generelle sygdomsbehandling, ser hospitalet det som sin mission at minimere børnedødelighed, der skyldes diarre, fejlernæring, Denguefeber og lungeinfektioner. Fire sygdomsområder, der årligt koster talrige børn i landet, livet. Også den akutte (emergency) sygdomsbehandling og overlevelse er et vigtigt fokus for hospitalet.       

Udover at tage imod udlændinge, er hospitalet også praktiksted for cambodjanske studerende, der uddanner sig til fx læge og sygeplejerske.

Bemærk: 

Du vil kun blive tilknyttet ét af hospitalerne under dit ophold. Vores lokale partner vil bestemme, hvilket hospital du placeres på, men hvis du allerede nu har et specifikt ønske, bedes du oplyse det i kommentarfeltet i vores tilmeldingsskema. Vi kan ikke garantere, at dit ønske vil blive opfyldt, men vi vil naturligvis gerne forsøge.