HIV/AIDS i Zimbabwe

Det vurderes, at ca. 25 % i Victoria Falls er smittet med HIV/AIDS. Projektet sigter derfor mod at hjælpe nogle af de tusindvis af børn i Zimbabwe, der lider af HIV/AIDS, eller hvis familier er ramt af HIV/AIDS. Dette gøres ved at tilbyde uddannelses- og støtteprogrammer.

 En fjerdedel af de zimbabwiske børn er forældreløse grundet HIV/AIDS, og omkring 170.000 har sygdommen. Disse børn lever i voldsom fattigdom og har et stort behov for hjælp i hverdagen, da de har store vanskeligheder og oplever diskrimination i samfundet.

Børnene undervises derfor i sygdommen, herunder indført i generelle facts, samt hvordan de kan forhindre sygdommen i at sprede sig, hvad det egentlig kan have af betydning for dem, samt hvordan de fremadrettet bør leve deres liv. Alt dette vil du som frivillig være behjælpelig med. Undervisningen kan foregå på tavlen, men også igennem leg og sport. Indtil videre har mere end 600 børn og unge været støttet gennem projektet, og det er håbet, at dette antal vil vokse betydeligt fremad.

Som en del af projektet vil du også være tilknyttet en klinik på det lokale hospital, hvor smittede kommer for at få gode råd og vejledning, således at de lærer at leve så godt som muligt med sygdommen, når de er blevet smittet.