Havskildpadder i Sri Lanka

Havskildpadder er kendt som et truet havdyr, og den sydlige del af Sri Lanka, der strækker sig fra Bentota til Tangalle, er kendt som et fristed for disse skildpadder. Om natten kommer de op på stranden, hvor de ligger deres dyrbare æg. Disse bliver omhyggeligt indsamlet af lokale og flyttet til rugerier, hvor de ligger beskyttet mod rovdyr og eksport til udlandet.

Når æggene klækkes, bliver babyskildpadderne frigivet på stranden, hvorefter de, der overlever bølgernes brusen, selv finder tilbage til det Indiske Ocean. Typer af havskildpadder er blandt andet Green Turtle, Olive Ridley, Loggerhead, Hawksbill og Leatherback Turtle. 

Vi samarbejder med et mindre reservat, som blev startet i 1988, og hvor hovedformålet er at: overvåge og observere havskildpaddernes adfærd, finde nye måder at beskytte havskildpadderne på, og gøre befolkningen opmærksomme på vigtigheden i at beskytte og bevare denne truede dyreart. Reservatet er åbent for turister i løbet af dagen, således at de også lærer om havskildpadder og eventuelle udfordringer.

Vi gør opmærksom på, at projektet udelukkende kan vælges, hvis du samtidig kombinerer det med ét af vores andre humanitære projekter i Sri Lanka. Det kan eksempelvis være børnehjem for piger (6-18 år) eller børnehjem for piger og drenge (3-18 år). Se projekterne HER