Handicappede børn i Uganda

IMG_0766
Efter at have født et handicappet barn, opdagede grundlæggeren af børnehjemmet den store mangel på viden inden for netop børnepasning og træning inden for specialområdet. Børnehjemmet er derfor blevet startet for at forbedre levevilkårene for de mange børn, som enten er blevet forladt af deres familier grundet deres sygdom eller som stadigvæk har tilknytning til deres familier, som hverken har viden eller tilstrækkelig uddannelse til at tage sig af dem.

Børnehjemmet ligger placeret i Mauta Village og er en offentlig registreret organisation i Uganda. Hjemmet blev startet i februar 2009 og huser i dag ca. 50 multihandicappede børn. Børnene er typisk ikke i stand til at bevæge sig selv, og trods de gode udendørsarealer kommer de ofte ikke længere end til balkonen ved hoveddøren. Derudover henvender organisationen sig også til over 200 forældreløse og sårbare børn, enker og mennesker uden for hjemmet, der lever med HIV/aids.

Dette børnehjem er ideelt at vælge, hvis du enten er i gang med en uddannelse inden for fysioterapi eller ergoterapi, eller hvis du allerede er færdiguddannet. Det er også muligt at hjælpe på børnehjemmet, selv om du endnu ikke har en relevant uddannelsesbaggrund, men blot har interesse i og mod på at arbejde med stærkt handicappede børn.