Gadekøkken i Cambodja

I 2010 startede projektet "THE RESTAURANT DES ENFANTS DE LA RUE", som har til hovedformål, at give mad til de tusindevis af gadebørn som lever i Phnom Penh, Cambodja.

Projektet er overordnet set en restaurent, men for gadebørnene er det også et sikkert sted, hvor de garanteres ét måltid om dagen, og en mulighed for lidt daglig hygiejne, som ellers kan være årsagen til mange sygdomme. I restauranten er der desuden også mulighed for at tage et brusebad, og der tilbydes desuden også klipning af børnene.  

Nogle af disse små børn er født til at skulle arbejde hårdt hver dag, så de kan biddrage til familien og dens overlevelse. Det er børn, som bor i den cambodjanske hovedstad Phnom Penh, og som hver dag tilbringer dagen med at tømme affald, i håbet om at finde noget, der kan enten sælges eller spises.

Hele ideen er at give børn fra meget fattige familier eller gadebørn, et sted hvor de kan opholde sig i løbet af dagen, lege, spise og føle sig hjemme. Børnene der kommer til restaurenten er for det meste under 14 år og selv babyer kan få mad.