Daginstitution og skole i Mexico (0-6 år)

59170_468790953063_3934125_n
I Mexico har vores frivillige mulighed for at arbejde i en gratis daginstitution og førskole for de børn, som ofte kun har deres mødre som forsørger. Disse mødre er enten blevet forladt af deres mænd, de kommer fra den fattigste del af byen, eller også er de stukket af fra voldelige forhold. Størstedelen arbejder som rengøringskoner for de rige udlændinge, som bor i San Miguel de Allende, hvilket gør det umuligt for dem at tage sig af deres børn i løbet af dagen.

Visionen er at skabe et dagtilbud til børn, hvor de bliver undervist i et kærligt og omsorgsfuldt miljø. Der sigtes mod at tilbyde et sted, hvor arbejdende forældre har ro i maven, når de forlader deres børn om morgenen, fordi de ved, at deres børn opholder sig i sikre omgivelser, hvor de får mad, er trygge og bliver respekteret.

Hvis det er muligt, giver mødrene til gengæld en times gratis arbejdskraft hver dag. På den måde deltager de i driften af organisationen, og de lærer at tage et medansvar. Daginstitutionen blev grundlagt i år 2000, og igennem årene er stedet blevet mere end et pasningstilbud - Mødrene har nemlig dannet venskaber, og de har skabt et fantastisk netværk, hvor de støtter hinanden og deler deres individuelle oplevelser.

Daginstitutionen og skolen hjælper i dag mere end 100 børn mellem 2 mdr - 6 år.