Børnehjem i Zambia

Nederste(1)
På børnehjemmet bor der i alt ca. 20 børn, som er mellem 3-17 år. Fælles for børnene er, at de af den ene eller den anden tragiske grund ikke kan være hos deres familie og derfor er børnehjemmet det eneste ’hjem’ for dem. Det skal derfor være et trygt og rart sted, hvor de kan lege og lære og udvikle sig sammen med andre børn, der har samme baggrund som dem.

Der er adskillige søskendepar på børnehjemmet, da børnehjemmet lægger stor vægt på, at børnene har hinanden at støtte sig til og ikke oplever flere tab, særligt i de tilfælde, hvor forældrene er døde. Børnehjemmet sørger også for, at børnene, i så høj grad som muligt, holder kontakt med eventuelle overlevende familiemedlemmer, så har nogen at kontakte, når de en dag skal forlade børnehjemmet. Også de børn, der forlader børnehjemmet, holder kontakten og kommer jævnligt på besøg, så de kan støtte og vejlede de børn, der er tilbage. 

Som noget unikt, har børnehjemmet indført, at alle børn én gang om måneden modtager 5 US$, som de må bruge på det, de vil. Ideen er, at gøre børnene selvstændige og give dem en fornemmelse for, hvad der er vigtigt i deres liv. Børnene bliver endda bedt om at beholde kvitteringerne, så de kan holde styr på, hvad de bruger deres penge på.

Der er ingen tvivl om, at børnehjemmet tilbyder mere end bare et sted at bo. Det er et sted, der har hjertet med og som vil gøre alt for at klæde børnene på til livet efter børnehjemmet. At give dem de bedste betingelser på trods af den tunge bagage, de kommer med. 

Det er børn, der har oplevet store svigt i deres korte liv, og det tager tid for børnene at åbne op og lære dig at kende. Men de vil gerne og som alle andre børn, er de nysgerrige. Og når de først har åbnet op, vil du opleve, at de gerne vil lære dig at kende. Du har derfor en enestående chance for at give dem noget dyrebart - nemlig omsorg, nærvær og overskud. Bare ved at være dig selv.