Børnehjem i Uganda

IMG_4970(1)
Du kan arbejde på et børnehjem, hvor børnene typisk er mellem 0-16 år. Ved at blive involveret i den daglige drift af et afrikansk børnehjem kan du være med til at sikre, at børnene får mad, bliver vasket og klædt på hver dag. Samtidig er du med til at give dem en individuel og personlig opmærksomhed, hvilket ofte er en mangelvare pga. alt for få hænder blandt det lokale personale.

På børnehjemmene forsøger man at give børnene de vigtigste værdier i livet. Man sørger for, at de har tage over hovederne, en seng at sove i, og at de dagligt modtager undervisning, så man bedst muligt kan skubbe dem i den rigtige retning i livet, hvor de senere skal kunne klare sig selv, når de en dag ikke længere bor på børnehjemmet.

Det er meget vigtigt, at du forbereder dig på at arbejde med nogle børn, som kan være utrolig sårbare og til tider ensomme, da de ofte er forældreløse eller er blevet forladt af deres familier af økonomiske årsager. Vi forventer, at du viser åbenhed, kærlighed og interesse for børnene, og at du formår at respektere kulturelle forskelligheder. Du vil til tider befinde dig i et ustruktureret miljø, hvor din tålmodighed og fleksibilitet vil komme dig til gode.

DSC00946(2)