Børnehjem i Sydafrika

Vi sender frivillige til forskellige børnehjem i ydreområderne af Cape Town, hvor der huses misbrugte, forladte og forsømte børn i alle aldre. De fleste af børnene vil dog være skolebørn (6+), og derfor går de i skole i løbet af dagen, hvorefter de returnerer til hjemmet omkring kl. 15.00.

Børnehjemmene giver børnene en sikker opvækst, hvor der tilbydes et kærligt miljø og mulighed for skolegang. Du er derfor med til at give børnene de rigtige værdier, således at de kan vokse op og på sigt blive i stand til at klare sig selv.

Børnene er ofte meget sårbare og kan være bange, fordi de har set og oplevet ting, som børn aldrig burde gå igennem. Børnene har brug for masser af kærlighed, forståelse og mest af alt solide rollemodeller. Nogle af børnene er også placeret på børnehjemmene, fordi deres forældre ikke har midlerne eller magter at tage sig af dem.  Du vil være med til at skabe et hjem, hvor de kan føle sig komfortable og få lov til at være sig selv.

Vi har mulighed for at placere socialrådgiverstuderende på ét af børnehjemmene i Sydafrika, hvor der samarbejdes tæt med den lokale socialrådgiver på stedet. Arbejdsområdet er derfor relevant at vælge, hvis du skal i praktik i forbindelse med din uddannelse. Læs eventuelt om Carina, der tidligere var i praktik som Socialrådgiverstuderende HER