Børnehjem i Kenya

IMG_20160912_144458(2)
Børnehjemmet har beliggenhed i Ngong området. Det blev grundlagt af Rachel Gichia, som selv er mor til 3, og som ønskede at give husly til de fattigste børn i området. Rachel er selv opvokset med en enlig mor i Nairobis slum, og her kunne hun dagligt se børn, der blev forladt af forældre på grund af voldsom fattigdom, forældres død fra HIV/AIDS eller familieforsømmelse.

I 2004 modtog Rachel en 4-årig pige fra den lokale kirke, hvis forældre var gået bort. Året efter modtog hun endnu 4 børn, og sammen med hendes mand, som til dagligt er skolelærer, blev de enige om at starte et officielt børnehjem, der blev registreret i 2005.

I dag giver børnehjemmet husly til ca. 110 børn i alderen 2 til 17 år. Størstedelen af børnene går dagligt i skolen, som ligger ca. 50 meter længere nede ad vejen, og du har derfor mulighed for at undervise i skolen og arbejde på børnehjemmet, når børnene er hjemme. 

"Mit ophold i Kenya har været helt fantastisk! Kenya er et vidunderligt land og selvom jeg kun var der i 4 uger, tilpassede jeg mig hurtigt deres afslappede levemåde, som er så langt fra den stressede hverdag i Danmark. Børnehjemmet var et rigtig dejligt sted at være. Børnene og de voksne der arbejdede der var alle rigtig søde og imødekommende – det var alle kenyanere jeg mødte generelt. 4 uger var dog ALT for kort tid, og jeg var slet ikke klar til at tage hjem da dagen kom. Det var hårdt at sige farvel til alle de dejlige mennesker jeg, på så kort tid, havde fået et venskab til. Jeg er faktisk allerede i gang med at planlægge endnu en tur til Kenya i December. Tusind tak til jer for hjælpen!" - Rebecca Chrillesen