Børnehjem for piger i Sri Lanka (6-18 år)

1
Børnehjemmet har beliggenhed i en meget smuk og fredelig landsby kaldet Kanumale. Stedet er omgivet af modne kokostræer og ligger kun 6 km fra centrum af en af Sri Lankas største byer, Kurunegala.

Børnehjemmet åbnede i november 2007 og giver et kærligt og sikkert hjem for ca. 20 piger i alderen 6-18 år. Pigerne er blevet forældreløse, forladte eller placeret på børnehjemmet på grund af forskellige sociale, kulturelle og økonomiske årsager, og de har ikke længere mulighed for at være hos deres egne familier. Pigerne er desuden tilknyttet en lokal skole, og du har derfor mulighed for at kombinere arbejde dit ophold med både børnehjem og skole.

Hovedformålet med børnehjemmet er at beskytte og give næring til pigerne, hvor man hjælper dem med at vokse op som glade, trygge og veluddannede, unge kvinder, således at de senere i livet er klar til at blive en del af det srilankanske samfund som uafhængige voksne.

Læser du "Ernæring og Sundhed"?

Vi har tidligere haft praktikanter på børnehjemmet, hvor de blandt andet har undervist børnene i den nærliggende skole omkring kost, motion o.l. Derudover har de hjulpet til på børnehjemmet, hvor de har assisteret køkkenet med at lave madplaner, talt med pigerne om sundhed, seksualundervisning osv. 
2(3)