Børnehaveklasse i Tanzania (3-6 år)

Du kan vælge at arbejde i en børnehaveklasse, hvor børnene er ca. 3-6 år gamle. En stor del af børnene kommer fra meget fattige forhold, hvor familien intet ejer. Nogle af disse børn er tilknyttet de lokale børnehjem, mens andre mangler én eller begge forældre. Ens for dem alle er, at deres baggrundshistorier ofte meget sørgelige.

Én af de børnehaveklasser, vi blandt andet arbejder med, ligger i et lukket område, som tilhører det lokale fængsel. I de omkringliggende små huse bor politiet med deres familier, og fængslet er samtidig placeret for enden af grunden. De kvinder, som er gravide, når de skal afsone deres dom, føder deres børn i fængslet, hvorefter de får lov til at være sammen med dem i mindre perioder i løbet af dagen. Når børnene bliver 3 år, kommer de i børnehaveklassen udenfor for fængslet, hvor de undervises og tilbringer dagen sammen med børn af politiet. Om natten bor de på andre lokationer af fængslet, og de sover derfor ikke med deres mødre.

Det er nogle dejlige børn, som befinder sig i børnehaveklasserne, og de kan virkelig bruge den ekstra opmærksomhed og de inputs, som frivillige kan give dem.