Anders og Mette

Anders
Tag med kæresten på børnehjem i Peru.

Med Save A Heart – By Comitting Yours får du spændende udfordringer og kulturelle oplevelser, når du er frivillig på børnehjemmet i Cusco.

Af Mie Frank Petersen

Legetøj, frisbees og kængurubolde ligger i kufferterne. Det er pakket til børnene på børnehjemmet i Cusco, hvor kæresteparret Anders Langhoff-Jensen og Mette Maja Jepsen fra Århus skal arbejde som frivillige.

Efter at have mailet med Save A Heart går der blot et par uger, før Anders og Mette tager af sted på den 36 timer lange rejse til Cusco i Peru. ”Det var meget impulsivt. Vi vidste, at vi ville arbejde frivilligt i stedet for bare at rejse rundt, og så var Save A Heart den bedste og billigste organisation at gøre det igennem. De interesserede sig virkelig for, hvad vi gerne ville,” fortæller Anders.

Begynder-spansk med fagter og lyde

Hverken Anders eller Mette kan et ord spansk, inden de tager af sted. Deres sprogkundskaber kommer hurtigt på prøve, da værtsfamilien tager imod dem i lufthavnen. ”Familien, vi skule bo hos, kunne ikke engelsk, så vi nikkede bare til det hele. Det endte med, at vi sagde ja til at starte på sprogkurset samme dag, vi ankom.”

For at lære de mest basale gloser tilmelder Anders og Mette sig to ugers spanskundervisning igennem Save A Heart. Den første tid får de dog også hjælp af tre andre frivillige fra henholdsvis Belgien og Tyskland, som også er indlogeret hos den peruvianske familie. ”Jeg husker tydeligt, da vi skulle vise værtsmoren, hvordan man laver danske frikadeller. Hos slagteren måtte vi sige som grise, før de forstod, at vi skulle have svinekød,” griner Anders.

Lektiehjælp og sjov leg

På børnehjemmet i Peru bor nogle af Cuscos mest sårbare børn. De er enten forældreløse, kommer fra gaden eller er anbragt der, fordi familien ikke har penge nok til at forsørge dem. På børnehjemmet er de begrænsede sprogkundskaber ikke noget problem, fordi børnene er vant til de frivillige.

Det var Anders og Mettes opgave at lave lektier og lege med børnene tre timer om dagen. ”Sammen med de andre frivillige arrangerede vi forskellige aktiviteter og projekter for børnene. Vi lavede konkurrencer med kænguruboldene, som børnene syntes var rigtig sjove, og så anlagde vi en køkkenhave,” fortæller Anders.

En kulturel oplevelse for livet

Anders og Mette er enige om, at det ikke er sidste gang, de har været frivillige i et fremmed land. Både tiden på børnehjemmet og turen til Inkariget i det peruvianske højland var en spændende og udfordrende oplevelse, som de gerne vil have flere af. ”Det var en meget lærerig oplevelse, og kulturen gjorde virkelig indtryk. Save A Heart har været professionelle hele vejen igennem, og det er helt sikkert noget, vi vil anbefale til andre.”

Næste gang bliver det muligvis et asiatisk land, hvor Anders og Mette vil arbejde som frivillige igen.

DSC03914_3
DSC03969_1
DSC04287_1