Sigurd, Fysioterapeut

IMG_6393
Inden Sigurd skulle i praktik vidste han, at destinationen skulle have gode muligheder for kitesurfing. Han fandt det hele i Cape Town, Sydafrika.

”Jeg ville gerne ud at rejse, da det er en oplagt chance, man får som fysioterapeutstuderende på modul 13, hvor der jo som bekendt er mulighed for praktik i udlandet. Jeg tog min i Sydafrika sammen med en veninde fra min klasse og fandt rejsen med Save A Heart. Eller det vil sige, jeg tog faktisk af sted halvanden uge før, vi skulle begynde for at dyrke min store passion – kitesurfing. Der er rigtigt gode muligheder for kitesurfing i Cape Town, så det var en faktor, der for mit vedkommende var med til at bestemme, hvor jeg skulle i praktik henne. Derudover så var det jo kun et ekstra plus, at den organisation, som vi skulle arbejde for virkelig værdsatte vores arbejde, og havde brug for fysioterapeutisk assistance. Der var mange muligheder for at prøve nogle teorier af i praksis og sammenligne danske og sydafrikanske tilgangsvinkler.” udtaler Sigurd Emil Janssen, der går på Univsersity College Lillebælt og læser til Fysioterapeut.

Ingen grund til bekymring

”Vi boede hos en meget sød værtsfamilie i et meget pænt og ordentligt nabolag, hvor der altid var mange mennesker, som kom og gik – både volontører og familiemedlemmer. Vi fik ved ankomsten at vide, at vi skulle holde os inden døre om natten på grund af kriminalitet. Alle vores nabohuse inklusiv vores eget havde også høje elektriske hegn rundt om husene for at holde tyve ude om natten. Men hvis man er god til at tage sine forholdsregler og ikke er decideret dumdristig, så sker der intet.

Vi havde dog en uheldig episode, netop fordi vi ikke gjorde, som vi burde. Jeg havde lejet en bil i de fire uger, hvor vi arbejdede, sådan at vi nemt kunne komme rundt, og at vi kunne være ude om aftenen og køre hjem uden at skulle være bange for at gå alene i mørket. En af de sidste aftener holdte der en anden bil i carporten, hvilket gjorde, at jeg var nødt til at parkere bilen uden for husets grund. Den næste dag var to af ruderne knust og udsat for generel hærværk. Der sker kriminalitet, og det kan man ikke komme uden om, men man gøre sit, for at det ikke sker for én selv.”

I gradvis forbedring

”Der var to fysioterapeuter på stedet. Den ene var fuldtidsansat og var lige blevet begyndt, og den anden kom kun en gang imellem, hvilket gav os meget løse rammer. Institutionen havde 84 børn og voksne fordelt på fire afdelinger, der alle var meget funktionshæmmede af den ene eller anden årsag, så der var rigeligt at se til. Vores arbejde bestod gerne i at forbedre deres motorik gennem øvelser – f.eks. balancetræning i stativ eller lægge dem ned på maven. Disse øvelser medvirkede også til de ikke skulle belaste ryggen og hoften yderligere, fordi de sad meget ned i kørestolen. Derudover så havde vi også diverse udstrækningsøvelser til dem, som havde brug for det. Vores arbejde bestod kort sagt i mobiliserende øvelser, som kunne øge deres bevægelighed og sikre en gradvist forbedret motorik, sådan at patienterne efterhånden vil blive i stand til at klare flere opgaver uden hjælp.”

IMG_5843
IMG_5865
IMG_5881

Du kan se flere billeder her