Signe Oxholm Jepsen

1profil_2

Signe, der oprindeligt kommer fra Vejen, hev tre måneder ud af sin kalender for at rejse ud med Save A Heart, og hjælpe børn og dyr i Sydafrika og Mexico. Hun fandt ud af, at det var alt for kort tid.

Af: Michael L. Bech Særkjær – Save A Heart.

”De to første uger arbejdede jeg på et dyrereservat i Port Elizabeth, Sydafrika. Meget af tiden gik med at tage sig af naturen – klippe græs, plante nye træer osv. Dog var der en tjans, der stak lidt uden for det sædvanlige, da jeg blev bedt om at assistere barnepigen for løveungerne. Jeg skulle give sutteflaske og lege med to små løveunger, der af forskellige årsager ikke kunne være hos deres mor. Det var en ret speciel oplevelse! Derudover så arbejdede jeg seks uger i Cape Town, hvor jeg fungerede som hjælpeunderviser hos en 1. klasse på en skole, der oprindeligt blev startet af frivillige – men her hjalp jeg læreren med at rette opgaver og eleverne med de lektier, der voldte dem problemer.” Siger 20-årige Signe Oxholm Jepsen.

Surrealistiske savtakkede tænder

”Cape Town er en fantastisk by at rejse rundt og bo i. Der var altid mange unge mennesker at tage på udflugt med, så vi tog ofte på stranden, så nogle townships, besøgte Table Mountain, hvor der er den bedste udsigt ud over hele byen – og det er virkelig flot, hvis det kan koordineres med en solnedgang. Vi prøvede også shark cage diving, hvilket egentlig vil sige, at man bliver sænket nedunder vandoverfladen i et bur. Det var surrealistisk, at se de her fem meter lange kæmper med savtakkede tænder svømme rundt om én – man så den ene hvide haj efter den anden. Jeg oplevede en masse ting i Cape Town, og rent turistmæssigt har byen også mere at byde på end San Miguel De Allende i Mexico, som blev mit næste stop.”

Fattigdom – til hverdag og fest

”San Miguel De Allende er en meget mindre by end f.eks. Cape Town. Jeg oplevede den som mere stille og rolig og med en noget anden kultur, end jeg havde forventet. Folk herhjemme havde sagt, at man skulle passe på i Mexico, og det skal man måske og i visse egne – men jeg mødte kun glade, smilende og utrolige festlige mennesker. På trods af den fattigdom og de slumkvarterer, der omgiver disse menneskers hverdag, så har de en eller anden højtid eller festival hele tiden, så de fester året rundt. Det jeg værdsatte mest ved Mexico var arbejdet. Jeg arbejdede på en daycare, hvor børnene var mellem seks måneder og fire år. De opholdte sig her i løbet af dagen, fordi deres mødre ikke havde råd til andet – alternativet var, at børnene lå derhjemme, imens moderen var på arbejde. Derfor følte jeg, at mit job gjorde forskel, fordi jeg sikrede nogle børns ve og vel.”
barn

Få eventyreren ud af tryghedszonen

”Det mest grænseoverskridende ved at hive tre måneder ud af kalenderen for henholdsvis at tage til Sydafrika og Mexico var, at man ikke længere var i sin tryghedszone. Jeg skulle starte på en frisk begge steder, opleve nye ting og møde nye mennesker på forskellige hostels og forskellige jobs. Der er måske en lille frygt for, inden man rejser hjemmefra, hvorvidt man kan få tingene til at fungere i de nye omgivelser. Jeg fandt heldigvis hurtigt ud af, at det sagtens kunne lade sig gøre! Det fedeste ved min tur var, at jeg oplevede to meget forskellige kulturer, der begge indeholdt oplevelser, venskaber – der desværre var begrænset til tre måneder. Mit råd må være: Hvis du er eventyrlysten, så tag af sted!”

Du kan se flere billeder her