Sandra Augustsen

IMG_5353

Jeg er næsten lige kommet hjem fra én måneds frivilligt arbejde på Sri Lanka med min veninde, og vi savner det allerede.. Vi boede i et dejligt, stort hus med vores husmor/skoleleder og hendes familie. Huset lå lige overfor børnehjemmet og børnehjemmets skole. Alle var meget søde og imødekommende, på trods af, at alle ikke kunne tale engelsk. Vi blev budt velkommen med åbne arme, og følte os altid trygge.

En typisk hverdag for os, bestod af at arbejde fra morgen til middag på en international skole, hvor vi underholdte og lærte børnene en masse. Den internationale skole ejes også af vores husmor/skoleleder og lå kun 1 km væk fra vores hjem. Vi var kun få dage på børnehjemmets skole, da de ikke forstår engelsk og kun er 5 i hver klasse. På den internationale skole havde jeg “Pre Grade” helt fra første dag, hvilket jeg er rigtig glad for, at jeg valgte. Det er de skønneste børn i alderen 3-5 år. Jeg har lært alle deres navne og personligheder at kende – derfor var det også svært at skulle sige farvel. Når det blev middag, og børnene blev hentet af deres forældre, tog vi tilbage til vores hjem, og fik frokost. Derefter gik vi hen på børnehjemmet, hvor vi legede og underholdte børnene, store som små. Vi tegnede, dansede, gik på legepladsen, gik ture, så film osv. Børnene på børnehjemmet har brug for ekstra kærlighed, da de har ingen forældre har. Det er børn, der har mistet deres forældre pga. tsunamien i 2004, sygdom eller misbrug. Selvom der bliver taget hånd om børnene nu, kunne man tydeligt mærke, at de manglede en vis omsorg.. Dog var børnene livsglade, og gik ikke op i materielle ting. De nød hinandens samvær, og det var rigtig dejligt at se. Ingen dage var ens på Sri Lanka, og der var så meget at opleve, at det aldrig blev kedeligt. I weekenderne havde vi fri og rejste hele Sri Lanka rundt. Vi besteg bjerge, svømmede med hajer og havskildpadder, river raftede, hoppede fra 15 m ned i et vandfald, så templer, sejlede i laguner ind og ud af jungler osv..

IMG_2877_e1467034536669
IMG_2904_e1467034526576
IMG_2999_e1467034548728

Vi fik både æren af at fejre mors dag, tre fødselsdage og “Vesak”. På Sri Lanka går de meget op i helligdage og mærkedage. Alt bliver gjort med måde, og der er altid den flotteste pynt. Børnene tager simpelthen de flotteste kager med når de har fødselsdage, som de har fået lavet hos bageren. Til “Vesak” var der parader med elefanter, mennesker klædt flot og lanterner over hele Sri Lanka. Dagen betyder, at man hjælper de syge og fattige. Derfor er der gratis mad og drikke alle steder. På den internationale skole fejrede vi det, ved at få gratis mad, meditere med munke, synge og være klædt i hvidt. Vi havde også lavet lanterner hele ugen, både på børnehjemmet og på skolen – så der var rigtig smukt. Derudover fik vi også æren af at holde et lille foredrag for en 9. klasse omkring håb, muligheder, sproget engelsk og hvor vigtigt det er i fremtiden. Man kan vist godt sige, at vi har levet som buddhister i en måned. Vi har levet lokalt, og kun nogle få dage som turister. Det var vidunderligt at sætte sig ind i en anden kultur. De buddhister vi har mødt på vejen, er helt klart smukke mennesker, som passer på hinanden, hjælper hinanden og går op i andre ting end vi gør herhjemme. Det er meget tankevækkende.

IMG_4821_e1467034391357
IMG_5192_e1467034380121
IMG_3941_e1467034402957

Alt i alt en fuldstændig fantastisk rejse. Aldrig vil jeg glemme den oplevelse – den vil altid være i mit hjerte. Jeg kan varmt anbefale SaveAHeart til andre, da de formåede at give os sikkerhed og tryghed hele vejen igennem. De opfylder alle krav, og lidt til. Tak for denne gang!

På gensyn

Sandra