Niclas, pædagog

IMG_2688

Jeg er nu endnu engang vendt tilbage fra Cape town. Dette var mit tredje ophold, og derfor også det tredje ophold gennem Saveaheart.

At tage afsted gennem Saveaheart, åbner simpelthen for en verden af muligheder. Jeg er utrolig

taknemmelig for den oplevelse jeg endnu engang har haft, og jeg ville aldrig være foruden denne. Dette tredje ophold var lidt anderledes i forhold til de andre, eftersom jeg var i praktik. Jeg befandt mig denne gang i Cape town i seks måneder, og det er ganske enkelt en fantastisk by. Kulturen er en helt anden, en den vi har hjemme i Danmark, og man får så mange forskellige indtryk. Når man befinder sig i Cape town har man en oplevelse af, at byen er påvirket af kulturer fra alle verdensdele. Få kilometer fra Camps bay of Clifton, som er et af de rigeste kvartere i byen, ligger de forskellige townships. Det er her byens fattige opholder sig, og det er en kæmpe oplevelse af at, hvordan disse mennesker lever. På trods af de få midler de har, er det utroligt at opleve deres livsglæde.

Det samme gør sig gældende i forhold til det frivillige arbejde. Børnene du arbejder med sætter kæmpe pris på, at du som frivillig er til stede, og på trods af larm og urolighed, er det umuligt ikke at danne et tæt forhold til disse børn. Du vil uden tvivl, ved enden af dit ophold komme til at føle et kæmpe afsavn. Jeg boede i fælleshuset i Sea point, og det er noget jeg vil anbefale til ALLE! Huset ligger perfekt placeret og du er tæt på alt. Her bor man sammen med en masse unge mennesker, og man vil danne venskaber, som holder til evig tid. Udover at være frivillig, vil der selvfølgelig også være mulighed, for at få en masse oplevelser, ved siden af projektet. I Cape town og området omkring er der en verden af muligheder. Du kan bestige bjerge, du kan surfe, tage på safari eller besøge de forskellige townships – det ville være lettere at sige, hvad der ikke er muligt, for der ville være langt færre muligheder. Man får så mange oplevelser, og der er samtidig mulighed for at tage på forskellige ture væk fra Cape town.

En af de bedste oplevelser jeg havde under mit ophold var en tur ud til et område, som hedder Cederberg. Vi var en gruppe, som havde lejet en bil, og tog turen på 2-3 timer væk fra Cape town, for at besøge dette område, som ligner noget der kunne have været på månen. Vi startede her vores hike ved fire tiden om eftermiddagen, og da klokken var syv, havde vi nået vores mål. På dette tidspunkt var der komplet mørkt. Det var umuligt at se en meter frem, med mindre man havde tændt lys. Dette område, lå mere end 50 kilometer væk fra den nærmeste by, så der var intet light polution. Det, der gjorde denne oplevelse så stor, var den nattehimmel vi blev præsenteret for. Det var fuldstændig uvirkeligt. Jeg har aldrig i mit liv set så mange stjerne, og jeg fik taget en masse gode billeder, som minde om dette øjeblik.

Hvis du tager på en sådan tur med Saveaheart, vil du foruden en masse uforglemmelige minder og oplevelser, samtidig udvikle dig som person. Du vil lære langt mere om dig selv som person, end du ville kunne gøre herhjemme på den samme tid. Jeg vil anbefale alle at tage afsted med Saveaheart. Det vil være den bedste tid i dit liv.

Niclas Glud

IMG_3749