Nathalie Pautsch Fabos

Tandbørster til Mexico.

Hvis du rejser med Save A Heart – By Committing Yours til Mexico, så oplever du et kontrastfuldt og tryllebindende land. Så pas på, ellers vil du af sted igen!
Af: Michael Leander Bech Særkjær

Spanske barnestemmer blander sig med morgenluften på den mexicanske daginstitution i San Miguel de Allande. De enlige mødre parkerer deres unger her hver dagligdagsmorgen, inden de formentlig skal passe et rengøringsjob hos en velhavende familie, så deres børn kan få aftensmad. I et land med så kuldegys­­skabende forskel på rig og fattig er det vitalt for børnene, at der er nogle omsorgsfulde voksne, som kan tage sig af dem. Nu står Nathalie Pautsch Fabos og de andre frivillige omringet af 70 lege- og drillesyge, smilende, grædende, hoppende, snakkende, tumlende børn i alderen ni måneder til fire år. Lad dagen begynde!

En solorejse styrker mere

Nathalie udnytter sit sabatår konstruktivt, inden hun efter sommerferien begynder at læse finansøkonomi. ”I stedet for bare at rejse rundt, så vil jeg egentlig gerne gøre en forskel. Jeg falder over Save A Heart på  internettet, og projektet lyder jo bare godt – det er  billigt, og jeg kan virkelig godt lide idéen om at hjælpe andre. Alle tager til Asien lige for tiden, jeg vil derimod gerne opleve noget anderledes. En måned efter står jeg i Mexico! Ved rejsens begyndelse er jeg en smule bange, jeg har aldrig rejst i to måneder før på egen hånd. Nu er jeg bare glad for, at jeg gjorde det. Det har styrket mig på langt flere områder, end hvis jeg rejste med andre. Og ja, jeg skal helt sikkert derned igen,” siger Nathalie grinende.

Der er mere i jobbet end tandbørstning

”Når jeg skal af sted igen, så skal det med garanti være det samme sted. Men jeg vil også gerne rundt for at se noget mere af Mexico. Man føler sig hurtigt forpligtet, da børnene kommer til at fylde så meget i ens liv. Men når man går ned ad gaden om eftermiddagen og hører børnene råbe hola Nathalie, så bliver man bare så glad.” ”Man får en liste udleveret over ting og sager, børnene har brug for, af den mexicanske kontaktperson som Save A Heart arbejder sammen med. Der står blandt andet tandbørster, så dem tog jeg med, og heldigvis. Da jeg ankommer, er det et år siden, de sidst har fået nye tandbørster. At jeg tager tandbørster med gør, at vi er sikre på, at de får børstet tænder et par gange om ugen,” påpeger Nathalie. Dog er der mere i jobbet end tandbørstning. Hun uddyber: ”Jeg ser en dokumentar, imens jeg er dernede, den blev filmet før daginstitutionen blev åbnet – børnene ligger og sover under salgsboderne. Nu hører det sjældenhederne til, så man mærker virkelig, at man gør en forskel.”