Natasha Nauth-Misir

foto_2
Solrøds Matas-materialist hjælper børn i Sydafrika.

Cape Town i Sydafrika er et syn for guder, men ødelægges også af kriminalitet. Save A Heart giver dig muligheden for at sætte en kæp i hjulet og hjælpe til med at give udsatte børn håbet tilbage.  

Af: Michael Leander Bech Særkjær

”Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se noget helt andet. S­­e noget andet end, hvor godt vi har det her i Danmark. Men jeg tror, det var beskrivelsen af Sydafrika og projektet på Save A Hearts hjemmeside, der tiltalte mig,” siger 21-årige Natasha Corina Nauth-Misir, som netop er blevet færdiguddannet materialist hos Matas. ”Jeg ringede til Sanne fra Save A Heart og spurgte hende om alt muligt, og det var faktisk rigtig rart, for det gjorde mig bare mere sikker på, hvad det var, jeg gerne ville. Da der ikke var nogen tvivl, gik det hurtigt. Hun snakkede med samarbejdspartnerne i Sydafrika og hjalp mig med at få billetter hos Kilroy, så der var bare styr på det – det var fedt!” siger Natasha glad.

Bagsiden, børnehjemmet og ”my darling”

”Jeg arbejdede på et børnehjem, hvor børnenes forældre enten drikker for meget alkohol, tager stoffer eller er rigtig syge, og idéen med børnehjemmet er egentlig, at forældrene skal bevise, at de godt kan få deres børn hjem igen. Derfor bliver ingen børn adopteret, men flytter tilbage til forældrene, når de har fået styr på deres problemer. Forældrene kommer også besøg en gang imellem, og jeg overværede da også fem børn, der kom hjem igen. Jeg vidste især, at det var hele turen værd, da jeg en dag kaldte en lille pige my darling, og hun efter noget tid kom ind i rummet igen og sagde I’m your darling. Det havde jo bare reddet hendes dag, og jeg tænkte, hvor er det fantastisk, at der ikke skal mere til,” siger Natasha eftertænksomt.

Kontrastanbefaling

”Jeg er jo materialist, men jeg har tidligere arbejdet med børn i en børnehave. Jeg kunne godt tænke mig at se kontrasten til det, vi har herhjemme, og så var det samtidig der, hvor jeg følte, at jeg kunne gøre mest,” siger Natasha, og fortsætter med at fortælle om hendes elleve ugers rejse. ”Med hensyn til oplevelser, så var det for kort tid. Jeg fik ikke set alle de ting, jeg gerne ville, men jeg blev dog mættet af indtryk – også i forhold til min værtsfamilie. De er utrolig søde, og de kører én til børnehjemmet, fordi området er for farligt til selv at gå rundt i. De er nogle meget religiøse mennesker, og det er jeg ikke selv, så nogle gange blev det lidt svært at skulle tage stilling til religion hele tiden. Men de er virkelig nogle søde mennesker,” fastslår Natasha.

Man mister ingen ting

”Jeg tog af sted alene, hvilket gjorde, at jeg var mere åben overfor andre mennesker og indtryk generelt.. Man bliver mere selvstændig, og møder også en masse fantastiske mennesker, når man er på farten alene. Det ville jeg sikkert også have gjort, hvis jeg rejste med nogle jeg kendte i forvejen, men jeg tror, at sindet er mere åbent, når man er på egen hånd,” påstår Natasha og uddyber om sin rejse efter hjemkomsten: ”Turen har givet mig et andet syn på livet, ikke fordi jeg var utaknemmelig før, men efter at have set, hvordan menneskene i de her townships lever, så er jeg bare blevet endnu mere taknemmelig over, hvor fantastisk vi har det i Danmark. Jeg vil helt klart anbefale Sydafrika til andre, og hvis man overvejer det, så skal man bare gøre det. Man mister ingenting ved at tage af sted.
foto_6_e1369901661931