Mette Kristoffersen

Camps_Bay
Mette mistede gnisten til sit arbejde, men genfandt den under sit 10 uger lange ophold i Sydafrika, hvor hun arbejdede på et børne-hjem og en skole.

”Jeg er uddannet pædagog og arbejdede med et projekt i København vedrørende kriminalitetstruede unge, men jeg fik en diskusprolaps og kunne ikke arbejde længere, og mistede i den periode også lidt lysten. Så jeg søgte efter nye oplevelser, der gav mening, og jeg syntes, det gav utrolig meget mening at tage til Sydafrika og være frivillig på et børnehjem – det var ligesom her, jeg genfandt gnisten ved det pædagogiske arbejde. Generelt når man er ude og rejse, så giver det én større perspektiv på tingene, og det virker måske en smule egoistisk, at man kan tage til et andet land for at få det bedre, men det er bare dét, der automatisk sker. Det er underligt, at så megen elendighed kan give én så meget livsglæde, det kan virkelig vende om på mange ting, så man begynder at værdsætte igen. Man fatter ikke, hvad der foregår i de her townships, før man har set det med sine øjne – der er så mange mennesker samlet på så lidt plads, masser af skrald, mange steder er der ingen strøm, og næsten alle bor i blikskure,” siger Mette Elkjær Kristoffersen.

Man skal selv tage initiativet

”Børnehjemmet var meget frit, hvor man selv var herre over sin arbejdsdag – næsten for frit. Jeg tror, man ville kunne forbedre stedet, hvis man havde nogle guidelines eller forslag til, hvad de frivillige kunne lave. Jeg tror, at børnene ville kunne udvikle sig meget bedre, hvis de anvendte volontørernes ressourcer ordentligt, hvilket de ikke gjorde – det skulle man selv finde ud af, men det kan godt være vanskeligt uden en eller anden form for introduktion eller noget materiale. Jeg konfronterede også manageren på stedet med det, og han kunne sagtens følge mine pointer. Arbejdet på det her børnehjem bestod meget i at give pigerne alt den omsorg, som man overhovedet kunne. Ligeledes var jeg frivillig på en skole om eftermiddagen, hvor jeg virkede som en slags konsulent og havde samtaler med forskellige elever og snakkede om deres problemer.”
Hygge_i_skolen

Oh happy day, oh happy day

”Når man er i Cape Town, så skal man se Boulders Beach med pingvinerne, dette sted var fuldstændig mindblowing, smukt og lækkert! at være der en hel dag i høj solskin og bare svømme og sole med pingviner var magisk. En anden helt fantastisk oplevelse var at komme i en rigtig gospel hand clapping church, hvor de sang og dansede og prædikede, som man kun ser det på film med Whoopi Goldberg – det var virkelig en oplevelse for livet. På trods af, at jeg ikke er særlig religiøs, kom det helt ind under huden på mig og fik mig til at tude flere gange – det varede tre timer, men jeg kedede mig ikke et sekund. Fidusen er dog at finde den rigtige kirke, det var f.eks. min værtsfamilie, der kendte den kirke, jeg besøgte. Men Cape Town skal bare opleves – lyset over byen er ganske ubeskriveligt og det spil, som bliver lavet i havet, hvis man f.eks. betragter byen fra Table Mountain eller ser diverse townships fra oven, hvis man får muligheden for at paraglide fra Lions Head.

Du kan se flere billeder her