Mette, lærerstuderende

IMG_4605
Hop på en Daladala i skole og bliv Lærernes Konge

Metropol giver et bidrag på knap 3000 kr. til uddannelsespraktik. Disse penge skal gå til vejlederen på praktikstedet, men hvis den studerende allerede har betalt for sit ophold gennem Save A Heart, så tilbagebetaler Save A Heart pengene til den studerende.
”Sammenklemt kørte jeg sammen med alle spanierne fra vores hostel ud til skolen i minibus – en såkaldt Daladala. En typisk skoledag varer fra ca. kl. 09-13. Midt på dagen har eleverne noget, de kalder ’hutchi time’, hvor de børster tænder og holder frikvarter. Når børnene får fri, laver nogle mamas/mødre frokost til dem. Meget belejligt havde spanierne gang i et musicalprojekt med børnene efter skoletid. Stykket var baseret på Løvernes Konge, hvor jeg endte i musikgruppen og skulle øve med børnene en gang om ugen,” siger Mette Korsholm Marquardsen, der læser til lærer på Metropol i København og tog til Tanzania i forbindelse med praktikperioden – Praktik I Andre Skoleformer.

Friske frivillige fra hele verden

”Jeg har altid gerne ville til Afrika og har aldrig været der på trods af, at jeg har rejst meget. Jeg kiggede på Save A Hearts hjemmeside og fandt ud af, at det var dem, jeg gerne ville rejse med. Jeg snakkede med Sanne og fandt hurtigt ud af, at Tanzania var det rigtige. Jeg rejste nemlig alene, og her kunne jeg blive indlogeret på et hostel, hvor der var en masse andre frivillige fra hele verden, som var friske på at snakke, spise og shoppe i Moshi, besøge diverse vandfald og kaffeplantager, samt tage på Kilimanjaro- og safaritur.

”Da jeg fik kontakt med Save A Heart, som jeg fandt på nettet, følte jeg nogle gange, at mine spørgsmål var dumme, fordi det var først gang jeg skulle til Afrika – og første gang jeg skulle rejse alene. Men der var bare ikke nogen problemer. Save A Hart var søde og hjælpsomme og assisterede mig igennem alle spørgsmål. Det er altid rart at have en garanti på tryghed – at man har en at ringe til, hvis der opstår et eller andet.”

IMG_37521
P1040690
IMG_3775

African time

”Jeg ville ønske, at jeg kunne være der længere, men den fastlagte praktikperiode gjorde, at jeg måtte tilbage igen. Men når jeg snakkede med folk, sagde de også at en måned var alt for kort tid – og jeg må give dem ret, det var ikke nok. Jeg ville gerne have været der i længere tid og have set meget mere af Afrika. Når man efter halvanden uges tid får vænnet sig til, at alt ikke virker optimalt og kører efter ’African time’, hvilket vil sige, at de fleste ting tager 100 år, så er det bare super fedt.”

De farlige løver

”Praktikopholdet var selvfølgelig relevant. Jeg ved dog ikke, hvor meget jeg kan tage med hjem, da Tanzanias skoler er så forskellige fra de folkeskoler, der er herhjemme. Men med hensyn til personlige erfaringer er det en helt anden sag – man lærer nemlig en masse om, hvordan man omgås andre, samt hvordan man færdes imellem forskellige kulturer. Jeg underviste en lille klasse med 8 drenge i alderen 10-13 år, hvilket styrkede min interesse, inden for det jeg gerne vil arbejde med, når jeg er færdig – nemlig tosprogede. Min sidste dag i Tanzania kulminerede med, at Løvernes Konge skulle opføres. Det var så flot, ungerne var så glade, de var klædt ud og sminket i ansigterne som farlige løver og alle de andre dyr. Det er i hvert fald én ting som jeg ikke lige glemmer – og også vil komme til savne”

P1040720
P1040679
P1040701