Mathilde og Emma

IMG_2645

Efter gymnasiet stod den for vores begges vedkommende på sabbatår med henblik på at rejse ud i verdenen. Her faldt valget meget naturligt på at arbejde som frivillige på et børnehjem. Vi kom i kontakt med Sanne fra Save a Heart, og hun guidede os derfra. Hun lyttede altid til vores krav, og hun var slet ikke i tvivl om, at Uganda ville passe perfekt til os – og hun fik ret.

Vi rejste afsted d. 2 januar og efter lidt besvær med flyene lander vi endelig midt i hjertet af Afrika. Her bliver vi modtaget af vores værtsfar, Neto. Derfra gik turen ”hjem” til Buwekula i Bugembe, en tur som tog tre timer i bilen. Næste morgen tog vi sammen med Neto afsted ud og så byen og mødtes første gang med børnene på børnehjemmet, hvor vi skulle tilbringe de næste uger. Her blev vi hurtigt indlært i dagligdagens rutiner – vi skulle lege, give kærlighed og masser af knus, alt det som de ansatte på børnehjemmet ikke havde tid til i løbet af dagen.

Vi faldt hurtigt til i hverdagen, og det blev på kort tid en vane at stå op, køre afsted på en boda-boda, arbejde og tage hjem til familien. Vi havde alle vores weekender fri, så her havde vi fri mulighed for at opleve Uganda. Weekenderne stod blandt andet på Safari, bungeejumping, besøg ved landsbyer, Source of the River Nile, ækvator, afslapning osv. Afslapning som i den grad var tiltrængt efter 5 dage i højeste gear! Vi kunne godt lide den måde, hvor det var muligt for os både at opleve den afrikanske kultur igennem værtsfamilien, arbejde med de mest fantastiske børn og også have tid til at opleve Uganda.

IMG_2514_e1459270349593
IMG_2465
IMG_2598

Trods ekstrem fattigdom er Uganda helt speciel, folk var meget imødekommende og glade i forhold til deres situation! Vi har ikke på et eneste tidspunkt følt os utrygge, især fordi vi hele tiden har haft vores sikre base ved værtsfamilien. Valget om at bo ved en værtsfamilie, er det bedste valg vi nogensinde har taget. At få den oplevelse at bo ved en afrikansk familie på afrikanske præmisser er noget ganske særligt. Ikke nok med at man savner værtsfamilien og børnene på børnehjemmet, savner man helt det ikke at kunne gå et skridt, uden at høre ordet ”MZUNGU” (hvid og rig), lugten af Afrika, sidde på boda-bodaer og matoke (kogte grønne bananer).

Sanne har fra første dag hjulpet os den rigtige vej! Der er aldrig gået 24 timer uden svar på mail, hvilket er betryggende altid at vide. Hun skrev for at høre under opholdet, hvilket gør at man ikke bare føler sig som endnu en i flokken. Vi kan VARMT anbefale at vælge Save a Heart, hvis drømmen om frivilligt arbejde og oplevelse skal udleves.

Tre gode råd til Uganda:
1. Skynd jer at komme afsted – vi ville ønske det var os!
2. Kamera!! Uganda er fantastisk smuk!
3. NYD DET!!!

Du kan se flere billeder HER