Mark Refstrup

Sk__rmbillede_2015_07_13_kl._12.18.15_2
“Mit navn er Mark Refstrup. Jeg blev student fra HHX sidste sommer, hvorefter min kæreste og jeg hurtigt blev eventyrslystne. Vi ville mere præcist gerne opleve den asiatiske kultur igennem arbejde. Det tog ikke mere end et par googlesøgninger før vi fandt frem til Save A Heart. Vi så på deres udbud af rejser og vi blev meget hurtigt forelsket i en rejse til Cambodja.
Vi tog kontakt til Save a Heart ved deres hovedkontor i Aarhus, hvor vi blev mødt af en smilende og glad medarbejder. Hun havde selv været afsted på turen, så hun kunne fortælle os alt om den, hvilket gjorde os endnu mere forelsket i rejsen. Vi bestilte rejsen et par dage efter.

Vi fik en adresse til et stort hus vi skulle bo i. Da vi landede i Cambodja tog vi derhen, hvor vi blev mødt af et venligt personale, som allerede vidste alt om os. De havde snakket sammen med Save A Heart og derfor blev vi modtaget af en guide som fortalte os alt om området vi skulle bo i. Han præsenterede os også for de andre frivillige vi skulle bo i hus med. Der var alt fra Amerikanere til Sydafrikanere, hvilket var med til at give os en meget spændende og kulturel oplevelse.

Dagen efter vi var ankommet havde guiderne arrangeret en tur for alle de nye i huset, hvor vi skulle ud at se byen. Dette var meget velorganiseret og ekstremt spændende. Turen varede rent faktisk i to dage, eftersom vi ikke nåede det hele første dag.

Et par dage efter skulle vi starte på vores arbejde. Min kæreste Stephanie og jeg skulle arbejde på et børnehjem, hvor vores rolle var at undervise børnene i engelsk. Vi blev kørt ud med en guide til børnehjemmet, hvor guiden præsenterede os for lederen af børnehjemmet.

At undervise børnene var en udfordring, men uden tvivl også en fornøjelse. Vi underviste dem desværre kun i to uger, men på trods af dette lærte børnene og os selv rigtigt me

get. Det var fantastisk at opleve deres optimisme, samt positive attitude på trods af de dårlige vilkår de levede under.

Det var heller ikke kun vores arbejde i Cambodja, som var en oplevelse. Det var også alle de venskaber man knytter. Det er venskaber man stadig den dag idag har. I huset vi boede i var der et fantastisk godt sammenhold takket være nogle gode guider, som formåede at stable arrangementer på benene næsten hver dag.

Min kæreste Stephanie og jeg er evigt taknemmelig, over den mulighed vi fik for at opleve den asiatiske kultur, samt gøre en forskel.”

Sk__rmbillede_2015_07_13_kl._12.22.24_e14369562054
Sk__rmbillede_2015_07_13_kl._12.22.47_300x296