Lotte og Rebecca

lotte2_e1369148366836
Matematik og stavning er én ting – kærlighed noget andet.

Har du et overskud af kærlighed? Så kan Save A Heart afvikle dit problem. Børn i Nepal har brug for hjælp og giver dig tusinde minder – i bytte for et enkelt kram.

Af: Michael Leander Bech Særkjær

I det nordvestlige Nepal, mellem sneklædte bjerge og kumulusskyer, ligger byen Pokhara. Byen er en turistattraktion på grund af dens muligheder for diverse adventuresports og de mange religiøse templer. Men Pokhara lider også af udpræget fattigdom. Mange børn fravælger skolebænken og arbejder i stedet for at tjene penge til ren og skær overlevelse. Nogle af disse omsorgssøgende sjæle ender heldigvis på et børnehjem, hvor kærlighed, lektielæsning og leg er dagligdag, og hvor Lotte Schroll Sørensen og hendes veninde Rebecca Emily Brejnholt Satchwell i en måned stod klar med hjælpende hænder.

En måned er alt for lidt

”Da vi kommer frem til Nepal, havde vi rejst rundt i Indien i to og en halv måned. Programmet er virkelig godt skruet sammen. Vi havde aftalt med Save A Heart, at vi selv ville finde frem til Pokhara, hvor der så ville være én, der ville hjælpe os med at finde børnehjemmet. Men inden arbejdet begynder, har man et par dage i et dejligt roligt tempo med sightseeing, hvor man også kommer til at se byen,” fortæller kommende sygeplejestuderende, Lotte Schroll Sørensen. Hun beretter yderligere om arbejdet på børnehjemmet: ”Vi boede jo på børnehjemmet, så vi var sammen med børnene det meste af tiden. Vi læste højt for dem, hjalp dem med at lave mad og drak morgente, inden vi hjalp til med undervisningen i skolen. Når man først er inde i rutinen, så flyver tiden af sted – en måned er alt for lidt,” siger Lotte glad

En anden kultur

”Jeg havde på forhånd valgt, at jeg ikke ville ud i den store vide verden alene, så for mig var det rart at have én at rejse med. Man oplever mange nye ting, fordi det er en anden kultur, derfor er det godt at have en at snakke med. I Nepal opdrager og underviser man f.eks. på helt anden måde sammenlignet med Danmark. I skolen er lærerne nogle gange lidt hårde ved børnene, og det kan være svært at tackle, men det er vigtigt, at man ikke går hen og siger, at det er forkert, for det er en anden kultur og dermed deres måde at undervise på,” erkender Lotte og fortsætter: ”Jeg valgte ikke at arbejde på børnehjemmet for at lære dem matematik eller stavning, men for at give dem kærlighed og fortælle dem, at de er gode nok, og at man skal elske hinanden.”

Et minde for livet

”Efter rejsen med Save A Heart, er jeg virkelig blevet stærkere, synes jeg. Jeg er nu rimelig sikker på, at mit studie i hvert fald skal have noget med børn at gøre. Man bliver bare mere selvstændig af at rejse på den måde. Der var den her morgen, hvor ham den lille på børnehjemmet var ret ked af det, så jeg gik ud på altanen med ham, så vi kunne stå lidt for os selv. Jeg begyndte at synge for ham, og han så mig lige ind i øjnene og smilede. Det minde kan jeg stadig blive helt rørt over,” griner Lotte.