Lise, Socialrådgiver

forside
Tør du stå over den skinbarlige virkelighed. Save A Heart tilbyder rejser til Kenya, hvor du til gengæld får lov til at prøve kræfter med at overføre teori til praksis.

Af: Michael Leander Bech Særkjær

”Mit praktikforløb begynder efter sommerferien, hvor jeg længe havde spekuleret på, om jeg skulle til udlandet. Min beslutning ender dog med at tage praktikken herhjemme. Derfor synes jeg, at en måned i Kenya på et redningscenter for børn er et oplagt alternativ. Centeret var præget af, at der altid kom nye børn til, hvilket gjorde arbejdet rigtigt spændende. Der var også nogle børn, som var der i flere dage, som jeg fik et godt forhold til. Men en klar tendens var, at jeg aldrig helt vidste, hvilke børn der var til stede, når jeg mødte ind om morgenen, hvilket gjorde arbejdet – med en socialrådgivers synspunkt, utrolig interessant, fordi der var så mange forskellige sager,” siger århusianske Lise Krogh Hørning på 23 år, der læser til socialrådgiver.

Alt for sammenpresset

”Overordnet set var det en rigtig god tur! Man kunne dog have håbet på mere arbejde indenfor socialrådgivning i stedet for de lidt pædagogagtige arbejdsopgaver, men vi var mange frivillige inden for samme felt på samme redningscenter, så der var der rift om de interessante opgaver. Hvis man er der i længere tid, er jeg overbevist om, at ansvaret og opgaverne inden for socialrådgivningen ville stige. Hvis jeg skulle arbejde frivilligt igen et sted, så skulle det være i længere tid. Jeg synes en måned er for kort tid, jeg nåede simpelthen ikke, at komme ordentligt ind i tingene, før jeg skulle hjem igen – det blev for sammenpresset. De ansatte på redningscenteret havde desværre den samme opfattelse, derfor fik vi ikke så meget ansvar, da de vidste, at vi kun skulle arbejde hos dem kortvarigt. Så det sociale arbejde vi lavede skete lidt på vores egen opfordring, vi spurgte institutionen, om vi måtte kigge i nogle journaler og prøve kræfter med de processer, som en socialrådgiver nu en gang gør.”

Safari skal opleves

”Vores værtsfamilie bestod af en flok søde og rare mennesker, som tog godt imod os, da vi ankom. De var meget åbne og gode til at tale engelsk, så de var nemme at få en dialog med, hvis der var nogle småproblemer. Derudover var forældrenes ældste søn rigtig god til at vise os rundt i lokalområdet, og generelt var familien meget engageret i at lære fra sig, hvilket bare er endnu en oplevelse. Vi var gode til at tage på sightseeing i weekenderne. Vi var blandt andet på safari en hel weekend, hvilket er et must, hvis man skal til Kenya. Det er virkelig betagende. Turen er lidt dyr, men er alle pengene værd. Hvis man på forhånd ved, at man har et lidt skrabet budget, så skal man ikke skære safarituren fra, det skal bare opleves!”

2013_07_01_18.44.09
2013_07_14_06.35.53

Det har ændret mit syn på verden

”Rejsen med Save A Heart har gjort et stort indtryk på mig. Bare det at se, hvordan nogle mennesker behandler deres børn – en ting er at se det i fjernsynet, men det er noget helt andet, når man selv står midt i det. Jeg vil helt sikkert anbefale den her tur til andre kommende socialrådgivere. Den har været helt vildt lærerig – ikke kun fagligt, men også sådan fuldstændig generelt. Det har været en måned fyldt med udfordringer, som jeg er sikker på, at lærer- og pædagog-studerende også ville få meget ud af. Redningscenteret har helt klart gjort et stort indtryk på mig. Man kan godt sige, at det har ændret mit syn på verden. Det er store ord, men at få lov til at se kontrasten til, hvordan vi lever herhjemme, sætter tingene i et lidt andet perspektiv. Jeg var f.eks. overbevist om, at jeg i fremtiden ikke skulle arbejde med børn, men efter at have været i Kenya er jeg pludselig blevet lidt i tvivl.”

2013_07_05_10.08.30
2013_07_21_12.09.082