Julie Witt

Gorilla

Jeg kendte intet til Uganda og havde på ingen måde overvejet det, før Save A Heart anbefalede Uganda til mit 3 ugers ophold som frivillig, men jeg er utrolig glad for, at det var der, jeg endte med at tage ned og skal helt klart tilbage igen en dag. Naturen i Uganda er utrolig smuk og frodig, der er en spændende og rigt dyreliv og menneskerne er utrolige søde.

Jeg boede hos værtsparet Neto og Zaniah, jeg var den eneste frivillige der på tidspunktet, men det gjorde ikke noget, for de fik mig hurtigt til at føle mig hjemme hos dem, de snakker godt engelsk. Neto sørgede også for at følge mig på arbejde ind til jeg selv kunne finde frem, børnehjemmet jeg arbejdede på lå ca. 1 time væk, og det krævede et par bus skift og bota bota(motorcykel taxa) for at nå frem.

Jeg havde en forventning om at mit ophold kun skulle bestå at frivilligt arbejde, men det blev til meget mere end det, jeg var ude at spise, til stand up og i byen og feste med Neto og Zaine, og så hjalp de mig med at arrangere de ture jeg gerne ville på i weekenden.

Børnehjemmet jeg var frivillig på bestod af 19 børn, hvor den yngste var 1 måned gammel og de største gik i skole, arbejdet bestod i praktisk ting som at få skiftet deres tøj, når de er beskidte, vasket dem og give dem mad, men endnu mere i at være tilstede og give opmærksomhed og lege med børnene. Jeg lærte lidt luganda på Youtube, men ville ønske at jeg havde øvet noget mere, inden jeg tog af sted hjemme fra, da det ind i mellem var lidt svært at kommunikere med børnene.

Pottetr__ning_e1469261137375
Arijana_1___r_kan_n__sten_g___selv_e1469261114942
Frokost_e1469261126363
Junior_e1469261460547
F__rste_arbejdsdag

Jeg havde samlet børnetøj sammen fra mit netværk inden jeg rejste, og heldigvis tillader de fleste flyvninger til Afrika tillader, så det blev til 57kg børnetøj, som blev givet til mest børnene på børnehjemmet, men også lidt til børnene i landsbyen, hvor jeg boede, da det var tiltrængt begge steder.

Jeg afsluttede mit ophold med at tage på gorilla og chimpanse safari, på den måde behøvede jeg ikke at begrænse min safari til kun at være i weekenden, selvom børnehjemmet var meget forstålig omkring, hvis jeg gerne ville havde fri, men jeg ville ikke undvære tid sammen med børnene og det var en god måde at koble lidt af på inden turen gik hjem.

IMG_2181
IMG_2174
IMG_2177