Jeppe Mølgård Thomsen

jeppe

Ung silkeborgenser skal undervise munke i Nepal.

20-årige Jeppe Mølgård Thomsen har valgt at bruge 17.000 kroner af sine egne sammensparede lommepenge på at tage til Nepal og undervise tibetanske munke i engelsk – munke der er flygtet fra forfølgelse af det kinesiske styre i Tibet. Alligevel vil den unge silkeborgenser ikke kalde sig selv en idealist.

“Der er mange sager, som jeg brænder for, og jeg har valgt at tage til Nepal, fordi den kinesiske besættelse af Tibet interesserer mig, men for at være helt ærlig, er det også for min egen skyld. Jeg vil gerne ud i verden og sætte mine egne små-problemer i perspektiv, forklarer Jeppe Mølgård Thomsen og uddyber: “Jeg skal ikke ophøje mig selv til noget, jeg ikke er. Jeg gør det ikke for at redde verden. Jeg tager ud for at få nogle spændende oplevelser og erfaringer, og hvis jeg samtidig kan gøre noget godt for andre, så det er det godt, men jeg vil ikke kalde mig selv en idealist.”

Jeppe Mølgård Thomsen, der siden han blev færdig som student sidste år har været fast vikar på Buskelundskolen, skal være væk i to måneder. Han skal bo hos en nepalesisk familie, som han ikke ved ret meget om, og som han ikke har været i kontakt med endnu. Og han indrømmer, at opholdet, der er arrangeret af organisationen »Save a Heart – By Committing Yours«, bliver en stor omvæltning.

“Jeg er en ganske almindelig 20-årig, der går i byen i weekenderne og er sammen med vennerne, og jeg er helt vildt nervøs, men man er nødt til at gøre noget, som man er bange for ind imellem, ellers kommer man ikke videre” lyder det fra den Jeppe Mølgård Thomsen. Han håber, at han får masser af erfaringer med hjem fra Nepal, og de skal bruges til at komme ind på drømme-uddannelsen.
”Der findes erfaring, som man ikke kan læse sig til, men som man er nødt til at opleve sig til, og jeg håber, at turen kan være med til at give mig de værktøjer, der gør, at jeg kan komme ind på Journalisthøjskolen”, forklarer den unge silkeborgenser.

23. juli 2014

Midtjyllands Avis, Af Mads Klougart