Ida Rønne

13230799_10206332331682737_583343213_o_2
Jeg havde et fantastisk ophold i Tanzania. Hverdagen var fyldt med dejlige grin sammen med børnene på skolen og børnehjemmet, og selvom der var ting der ikke var sjove, var børnene altid optimistiske og glade – og det smittede.
Det var en hverdag meget anderledes fra herhjemme. Hver morgen startede med at jeg blev hentet af den lokale dalla dalla, et gammelt skrummel af en minivan med partymusik, og kørt ud til skolen som lå et godt stykke væk. Her brugte jeg dagen med de 70 børn i alderen 2 til 6 år der er tilknyttet skolen og børnehjemmet. Jeg underviste dem, legede med dem, plejede dem hvis de var syge, opdragede dem, serverede grød for dem, hjalp dem med alt fra at få sko på til at løse konflikter og jeg lavede utallige midlertidige løsninger på ødelagte skoleuniformer.

Mens jeg var der, fik jeg og en anden frivillig både renoveret gulvet, malet interaktive aktiviteter på et andet gulv, købt ingredienser til skolens grød-ordning og købt ting som sæbe, tandbørster, blyanter, papir og bøger og en masse andet til skolen og børnehjemmet. Derudover fik vi også betalt for uddannelse om “Child protection” til skolens tre lærere. Men på trods af det rejste jeg hjem med en følelse af at jeg var langt fra var færdig, og der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på børnene i Moshi – håber da også på at vende tilbage en dag.

Jeg er kommet hjem med en masse oplevelser i baggagen og ikke mindst en masse nye bekendtskaber. En anden men også betydelig del af mit frivillig ophold var nemlig alle de frivillige jeg mødte på hostlet hvor jeg boede. Vi var alle tilknyttede forskellige projekter, men vi mødtes altid hjemme på hostlet om eftermiddagen til frokost eller et kortspil eller til en tur på den lokale bar i weekenden.

Alt i alt en spændende, lærerig og givende afslutning som frivillig på en 5 måneders rejse !

Jeg vedhæfter lidt stemningsbilleder fra mit ophold som giver mig et KÆMPE smil på læben.

Mange hilsner

Ida

13230668_10206332331242726_1324470317_o
xxaa