Ditte Rosengreen

DSCF3314
Den ene uge arbejdede Ditte på en grillstation i Billund. Den næste arbejdede hun på en day care og sprang bungy jump i Sydafrika.

”Hver morgen, mens jeg var i Sydafrika, tog jeg en minibus hen til en day care, hvor jeg havde fået et frivilligt arbejde gennem Save A Heart. Denne her daginstitution kan bedst beskrives som en blanding af en børnehave og børnehave-klasse. Så jeg var med til at lege med børnene, hjælpe dem på toilettet og lære dem simple ting med farver, tal og bogstaver. Derudover så skulle jeg også fylde børnenes portefølje-mapper, sådan at deres forældre kunne se, hvad de f.eks. havde tegnet osv. Men mine basale arbejdsopgaver var egentlig at virke som støtte til læreren, sådan at hun måske legede med drengene og jeg med pigerne – eller omvendt. Der var meget frie rammer, så hvis man havde noget på hjerte, som man gerne ville lave, så kunne det altid lade sig gøre,” siger Ditte Louise Rosengreen optimistisk.

Jeg rystede og grinte!

”Det var Sanne, der gav min veninde og jeg et tilbud gennem Kilroy, som både sendte os flybilletter, forsikringsmuligheder og ja, hele moletjavsen! Det var simpelthen så dejligt nemt og overskueligt, og det var endnu nemmere, da vi endelig var i Sydafrika. Vi arbejdede fra kl. 09-13 mandag-fredag, så vi havde masser af fritid – og det benyttede vi os af. Hele rejsen gik som smurt og var egentlig kun præget af gode og vilde begivenheder. Jeg prøvede blandt andet et bungy jump fra den højeste bro i Sydafrika. Til Orientering så er den 216 meter høj, så det gav et enormt sus! Jeg følte lidt, at der ikke var nogen vej tilbage i og med, at jeg var den sidste som skulle springe den dag. Det var en sindssyg adrenalin-oplevelse, og jeg rystede og grinte, da jeg endelig havde fast jord under fødderne igen.”

Skræmmende og utrolig lærerigt

”Det man nok tænker mest over i Sydafrika er, hvordan kulturen kan variere så meget. Der er en enorm forskel på rig og fattig, og det kommer virkelig til udtryk på de mest åbenlyse måder. Du kan køre ned ad en villavej med store huse og palæer, og lige pludselig så skifter prislejet, og så er der blikskure og faldefærdige bygninger. Det er ikke noget, man lægger mærke til inde i hjertet af Cape Town, men så snart man bevæger sig en kilometer udenfor byen, så kan man virkelig se, hvordan nogle mennesker knap nok har råd til mad og fodtøj. Det er lidt skræmmende at se – men det er samtidigt utrolig lærerigt for at forstå hele den sydafrikanske kultur.
Sydafrika_696

Hvis bare pengene rakte

”Hvis folk har pengene til det, så kan jeg kun anbefale at blive på projektet længere end de fire uger, jeg selv var af sted. Det er jo en kæmpe oplevelse. Jeg nød simpelthen opholdet i fulde drag, så hvis økonomien rakte, så havde jeg også været af sted i længere tid. Det var ikke kun dagsinstitutionen, der var perfekt, det var også vores hostel bestående af 30 volontører. Min veninde og jeg fandt hurtigt sammen med to andre, som arbejdede på samme projekt som os og havde gjort det i noget længere tid. De vidste jo lige præcis, hvor man skulle gå hen for at spise, hvor de gode strande var osv. Det gjorde bare hele oplevelsen meget sjovere og mere tryg.”

Du kan se flere billeder her