Christina Povlsen

P1010871
Un Otro Viva – Et andet liv. I tre måneder levede Christina et andet liv. Hun arbejdede som frivillig i en peruviansk fritidsklub og oplevede noget lidt andet end Silkeborgs seværdigheder.

”Først og fremmest så var Save A Heart det billigste, min veninde og jeg overhovedet kunne finde med hensyn til ophold og frivilligt arbejde i udlandet. Derudover så havde vi ingen intentioner om, hvor i verden vi skulle hen. Et møde med Sanne i Århus gjorde os klar over, at Peru var det helt rigtige for os. Noget af det første, der sprang mig i øjnene, da jeg ankom til Cusco, var bygningerne og trafikken. I en sky af bilos står husene og ser faldefærdige ud, og jeg tror, det skyldes, at der stort set ikke noget byggeprojekt, der bliver lavet færdigt. Man kan roligt sige, at hele byen er meget anderledes fra, hvad man f.eks. kan finde herhjemme i Silkeborg,” fastslår Christina Lynge Povlsen, der har været tre måneder i Peru og snart skal læse til civilingeniør i Ålborg.

Børn skal være børn

”Jeg arbejdede i en slags fritidsklub. Stedet har et slogan, som er ’un otro viva’ – det betyder en anden form, eller en anden måde at leve på, end den vi kender i forvejen. Jeg mødte gerne ind lidt i tre mandag-fredag, hvor jeg gjorde klar i skolens forskellige rum, inden børnene kom susende. Der var spille- lektie- computer- og kunstrum. Som volontør på denne skole er man inddelt i forskellige rum og således forskellige opgaver. I de tre måneder, jeg var på skolen, var mine primære opgaver at spille og socialisere med børnene og at være kreative med dem i kunstrummet. På trods af, at der var alt for mange elever i hvert lokale, hvilket i øvrigt er helt normalt i det tætbefolkede Cusco, så kunne jeg rigtigt godt lide projektet. Fritidsklubben gjorde jo, at børnene havde et sted at gå hen efter at have været på skolebænken hele dagen, få et afbræk fra hverdagen – og bare være børn.”

Et privilegium i Peru

”Jeg havde to ugers betalt spanskundervisning hjemme fra, da jeg var dernede, valgte jeg at forlænge forløbet med en uge. Spanskundervisningen er en helt fantastisk oplevelse. Det var selvfølgelig vanskeligt i starten, men nu hvor jeg er kommet hjem, så kan jeg virkelig se, hvor meget det har gavnet. Selvom mit spanske ordforråd ikke er det største, så kan jeg nu have længere samtaler og forstå en hel del – så det er jeg fuldstændigt tilfreds med. Jeg vil faktisk anbefale, at hvis man bare har haft lidt spansk i forvejen, så skal man klart tage sådan et forløb, fordi man lærer det så hurtigt.”

Turister og parasitbid

”Det er generelt er en klar fordel at rejse på denne måde. Du lærer tingene at kende, og hvordan tingene foregår. Hvis man bor på et hotel og tager rundt og ser seværdigheder og rejser videre igen, så tror jeg hurtigt, at det kan blive lidt overfladisk. Jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvad der var den største oplevelse. Hele rejsen var en oplevelse. Min værtsfamilie var så søde og hjælpsomme i alle mulige henseender. De hjalp mig blandt andet på hospitalet efter nogle parasitbid fra en jungletur – hvilket gik i sig selv. Men også bare dét at gå ned igennem byen for at se, hvordan det hele er blandet sammen fra inkaske, spanske og peruvianske tider var en arkitektonisk og overvældende oplevelse i sig selv. Dog skal det siges at Machu Picchu er et absolut must, om man vælger en dagsrejse, eller om man tager en af de populære trekking-rejser er sådan set ligegyldigt – det skal bare ses! Man skal være klar over, at det vrimler med turister, men i stedet for at lade sig gå på af det, så skal man bare snakke med dem, for de har ofte nogle andre Du kan se flere billeder her