Cathrine Emilie Sihm

IMG_5497
Cathrine valgte en noget anden boldgade end Matematik og Økonomi, da hun tog til Thailand for at undervise buddhistiske munke i engelsk og arbejde med mishandlede elefanter.

“Jeg landede for et års tid siden på den lidt forkerte uddannelse – I hvert fald for mit vedkommende. Matematik og Økonomi var ikke lige min kop the. Derfor valgte jeg at springe fra, fordi jeg hellere ville ud at se verden. Efter et par få klik på nettet opdagede jeg det, jeg ledte efter. Et udfordrende udlandsophold, der var med til at gøre en forskel. Hos Save A Heart fandt jeg frem til to projekter i Thailand, Chiang Mai, hvor jeg henholdsvis skulle undervise munke i to uger og hjælpe til på en elefant camp i én uge. Det var en perfekt kombination, og udfordringerne tangerede nogle gange til det grænseoverskridende – mest fordi kulturen især blandt munkene var så anderledes, fra den vi kender herhjemme. Men jeg kan kun give de allervarmeste anbefalinger til dem, der overvejer at tage af sted,” udtaler Cathrine Emilie Sihm, der starter på Sundhed og Ernæring efter sommerferien.

Munkenes skikke og traditioner

”Elefant campen, som var min førsteprioritet blandt projekterne, skal kombineres med et andet projekt, hvorfor jeg valgte at undervise munke. Jeg havde en formodning om hjemmefra, at jeg på den måde ville kunne lære endnu mere om den thailandske kultur og buddhismen. Jeg skulle undervise dem i meget basalt engelsk – og blot på de få timer, hvor jeg underviste dem, blev jeg meget klogere på deres skikke og traditioner. Munke tillader f.eks. ingen kropslig kontakt, og de værdsætter det frie valg, hvis en munkeelev derfor skulle skrive noget på tavlen, så blev jeg nødt til at lægge kridtet foran ham – i stedet for at give ham det i hånden. Det var meget anderledes, men også meget spændende. Det er vedtaget ved lov i Thailand, at hvis man vælger at være munk i sit fulde skoleforløb, så kan man modtage gratis undervisning, fordi man naturligvis giver afkald på nogle andre ting. Mange af dem er f.eks. nødsaget til at bo i Chiang Mais templer, da deres familie bor for langt væk. Derfor vælger nogen unge mænd at leve munkelivet, mens de studerer for så at droppe det igen, når de graduerer – for igen at blive forenet med deres respektive familier.”

Der er kun én ting, der ærgrer mig

”I elefant campen bor man i meget autentiske bambushytter tæt på junglen, som er beliggende en times kørsel fra det hostel, jeg boede på inde i Chiang Mai, da jeg underviste. På elefant campen stod vi tidligt op, hver morgen omkring kl. 05:30. Efter at have fået lidt morgenmad sammen med mahoutterne og de andre volontører, så gik turen til staldene. De skulle gøres rene, inden elefanterne skulle rides ned til den nærmeste flod og have et morgenbad, hvilket tog omkring en lille time. Herefter skulle vi enten hjælpe til i køkkenet, hvor maden til turisterne laves, eller på show ground, hvor elefanterne senere på dagen skulle give opvisninger med forskellige tricks. Hele proceduren gentages sidst på eftermiddagen – staldende gøres rent og elefanterne bades. Udover at elefant campen naturligvis er en turistattraktion, som tjener penge på besøgende gæster, så gør den også et godt stykke arbejde ved tage sig af mishandlede elefanter. Dette blev også understreget for de besøgende – altså, at det er vigtigt at værne om dyrene. Elefant campen var for mig det allerbedste. Det eneste irritationsmoment var, at jeg ikke havde længere tid hos elefanterne.”

IMG_5736
IMG_5465
IMG_5719