Anna Hedegreen

Jeg opholdte mig på Sri Lanka i 5 uger på Sputnik Girl’s Home. Det var en helt fantastisk oplevelse. Opholdet var slutningen på en fem måneders rejse til Asien, men de 5 uger på børnehjemmet skilte sig helt klart ud fra resten af turen.

For det første fordi jeg kom rigtig tæt på den lokale befolkning og på kulturen. Desuden var Srilankanerne ekstremt nysgerrige, imødekommende og hjælpsomme. Når jeg tog de lokale busser blev jeg næsten altid hilst på og derefter spurgte vedkommende interesseret ind til mig og mit ophold på Sri Lanka. De fleste ville ikke sælge noget til mig, men de var blot nysgerrige og ville gerne konversere. Det fik mig hurtigt til at føle mig velkommen i landet.

Først på dagen arbejdede jeg i noget de kalder preschool med børn fra 3-5 år, hvor jeg hjalp med undervisningen. Fra omkring Kl. 14 var jeg på børnehjemmet, hvor der bor 20 piger i alderen 7-16 år. Det var meget berigende at være sammen med pigerne, de tog imod mig med åbne arme fra den første dag og var altid meget kærlige og glade. Den første uges tid skulle jeg lige vænne mig til, at ingen fortalte mig hvad jeg skulle gøre, men at jeg selv blot skulle finde mig til rette i pigernes selskab. Det var super fedt, da jeg så var nødsaget til blot at springe ud i det og være kreativ.

I de fem uger jeg var der, fandt jeg på forskelige ting at lave med pigerne. Vi lavede bl.a. pandekager, snobrød, skumfiduser, smykker, ballondans, spillede volleyball, tegnede og jeg hjalp dem med deres engelsk lektier. Andre dage var blot ren afslapning, hvor vi snakkede (oftest gossip fra deres skole), satte hår og de elskede at lægge neglelak på mig.

Under hele mit ophold følte jeg mig i trygge hænder. Kit, min lokale kontaktperson, var simpelthen så hjælpsom og gik meget op i mit velbefindende. Jeg kunne altid henvende mig til ham, hvis der var det mindste.

Jeg har helt sikkert fået mig en oplevelse for livet.

Du kan se flere billeder HER