Under opholdet

Vi tilbyder forskellige former for indkvartering, og disse vil ofte bestå af værtsfamilier, hostels/fælleshuse eller delte lejligheder. Under hver enkelt destination kan du læse mere specifikt, hvilken indkvartering der tilbydes. Du kommer til at bo lokalt, og derfor skal du naturligvis forberede dig på, at forholdene er anderledes end i Danmark. Men det er jo også derfor, at du tager af sted, ikke? Alle vores indkvarteringer er nøje udvalgt af Save a Heart – By Committing Yours og vores lokale samarbejdspartnere. De lever således 100 % op til den standard, som vi ønsker at tilbyde vores frivillige. Du vil aldrig blive placeret på en indkvartering, hvor vi ikke selv vil bo. Måske vi sågar allerede har boet der.

Under dit ophold vil dine måltider bestå af lokale råvarer, og du bliver derfor en del af den livsstil, som er på destinationen. Det forventes naturligvis, at du viser positiv interesse for det lokale køkken og smager på de forskellige retter, som bliver serveret. Ofte er der stor begejstring for kulturudveksling, og derfor kan du eventuelt tilbyde at lave en dansk ret under dit ophold.

Drikkavarer er ikke inkluderet i prisen. 

Transport er ikke inkluderet i prisen, og du betaler selv for alle lokale transporter - Herunder din transport til og fra arbejde. Du vil blive fulgt til arbejde den første dag (eller indtil du er tryg ved at tage derhen selv), og du vil ligeledes modtage grundig vejledning i, hvordan du kommer frem og tilbage fremadrette. 
På de fleste af vores destinationer, er det ikke sikkert at drikke vand fra vandhanen. Hvis det er tilfældet, skal du selv dække dine udgifter til drikkevand. 

Nogle af vores indkvarteringsmuligheder har internet, men det er langt fra dem alle. Der vil være internetcaféer i byen og almindelige cafeer, som tilbyder trådløst internet, hvis du eksempelvis køber en kop kaffe. Derudover kan du købe et lokalt simkort til din telefon, så du kan bruge internettet derpå. Og hvis du har din computer med, er det ofte muligt at købe et USB-stik med data. Mulighederne er derfor mange, og det lokale personale vil naturligvis være behjælpelig med vejledning, når du kommer frem.

Ja, du kan sagtens hæve penge ved de lokale hæveautomater, også kaldt ATM’s. Vi anbefaler, at du medbringer minimum 2 hævekort (ét til håndbagagen og ét til din kuffert/rygsæk), så du altid har et ekstra liggende, hvis det ene skulle blive væk. Ofte virker både MasterCard og Visa Dankort, men medbring gerne et af hvert, så du er helgarderet. Husk desuden at medbringe lidt kontanter hjemmefra, så du aldrig står uden rede penge i lommen. Hvis du ikke kan få den lokale mønt i din danske bank, vil vi anbefale minimum USD 200 (+ eventuel betaling af visum). Koster dit visum USD 250, så medbring gerne USD 450.

Din mobiltelefon virker som regel altid i udlandet, men nogle gange er forbindelsen virkelig dårlig, mens den andre gange er ikke eksisterende. Vi anbefaler derfor, at du snarest muligt får købt et lokalt simkort, da det kan være en meget dyr fornøjelse at bruge sit danske nummer i udlandet.

Når du ankommer, kan du spørge vores lokale personale til råds omkring køb af simkort, da de vil kunne vejlede dig bedst muligt, og vi mener derfor ikke, at der er grund til at købe et simkort allerede hjemmefra.

Det er altid skønt at se sin familie, hvis man har været adskilt i en længere periode, og SELVFØLGELIG må din familie besøge dig under opholdet! Vi vil dog gerne nævne nogle overvejelser, I skal gøre jer forinden;

  • Vi kan desværre ikke tilbyde din familie at bo på vores indkvartering, da den er forbeholdt vores frivillige. Derfor skal din familie selv finde et sted at bo.

  • Vi har af og til frivillige, som spørger, om deres familier må besøge projektet og eventuelt arbejde der én enkelt dag. Det er desværre ikke en mulighed. Vores frivillige arbejder meget ofte med nogle utrolig sårbare børn, unge og voksne, og vi ønsker ikke at gøre dem til turistattraktioner. Vi ved, at et lille besøg er kærligt ment, men det er meget sjældent til gavn for selve projektet.

  • Husk at aftale eventuelle ekstra fridage med din arbejdsplads, så de er velinformerede, hvis du er fraværende.

Alle lande har deres egne traditioner, værdier, tro og syn på verden, og det er vigtigt, at du respekterer disse kulturforskelle. Du er med til at gøre en forskel, og får rig mulighed for at bidrage med noget nyt til lokalsamfundene, men vi beder dig ligeledes om at undgå at være bedrevidende. Alle vores lokale samarbejdspartnere, værtsfamilier og indkvartering generelt gør en kæmpe indsats for at gøre dit ophold så givende som overhovedet muligt, og de fortjener din respekt for deres engagement.

Oplever vi, at du ikke viser respekt på din arbejdsplads, på din indkvartering eller overfor vores lokale samarbejdspartner, så modtager du en advarsel, og herefter forbeholder vi os retten til at bortvise dig. Du vil ikke modtage en refundering af dit resterende ophold. 
Der kan opstå ferie i den periode du arbejder på destinationen, hvilket altid vil være en del af at være på en arbejdsplads. I disse perioder kan du blive bedt om at holde fri, hvilket giver god mulighed for at udforske landet, og i nogle tilfælde kan der kan være alternative arbejdsopgaver til stede. Det forventes, at du er fleksibel i forhold til dette. Hvis du vil undgå eventuelle ferieperioder, så er det vigtigt, at du selv tjekker op på det, inden du booker dit ophold. Bemærk: Vi tilbyder ikke refunderinger grundet ferieperioder!
Vi forventer, at du udviser en rimelig fleksibilitet i planlægningen af dine arbejdstimer. Hvis du tilmelder dig hos Save A Heart – By Committing Yours, forventes det af dig, at du arbejder i den normale arbejdstid, som er gældende i det land, hvor du skal arbejde. Vi skal gøre dig opmærksom på, at du ikke kan forlade projektet i tide og utide, da vi naturligvis regner med din arbejdskraft. Derfor skal alle fritidsaktiviteter i arbejdstiden arrangeres med din arbejdsplads forinden - Medmindre andet aftales med din arbejdsplads. Hvis du (uden godkendelse) vælger, at forlade arbejdet i længere tid under den tilmeldte periode, så kan det medføre, at du bliver bortvist i den resterende periode. Dine penge ikke blive refunderet fra Save A Heart – By Committing Yours.
Det er tilladt at drikker alkohol i fritiden, men du bør kende sin egen grænse, og ikke drikke mere end hvad du er i stand til at håndtere på egen hånd. Det er IKKE tilladt at møde på arbejde med tømmermænd, lugte af alkohol eller være beruset i arbejdstiden eller hos din lokale værtsfamilie, som kan have børn boende. Vi forbeholder os retten til at bortvise dig, hvis du overtræder denne regel, og du vil af naturlige årsager ikke få refunderet dine penge fra Save A Heart – By Committing Yours. Euforiserende stoffer er strengt ulovligt, og vi skal gøre opmærksom på, at du i de fleste lande vil opnå fængselsstraf af flere års varighed, hvis du overtræder loven. Husk at du er ansvarlig for din egen sikkerhed.
FAQ4