Planlægning

Hvis du ”kun” skal rejse ud for at lave frivilligt arbejde, så kan du sagtens medbringe en kuffert. Hvis du derimod har planer om at rejse rundt efterfølgende, så vil det ofte være en stor fordel at rejse med en backpacker rygsæk.

Vi samarbejder med Backpackerlife.dk, hvor du kan få 12% på alt deres rejseudstyr. 

Vi synes, det er en rigtig god idé at have gjort sig nogle tanker omkring undervisningen inden ankomst. Du ved først, hvilke klassetrin du skal undervise, når du ankommer, så derfor kan det være svært at forberede alt for meget hjemmefra, men hvis du ved, hvor du kan finde noget materiale, så kan du hurtigt slå det op derude. 

Eksempelvis kan du have forberedt nogle grammatiske øvelser, sange, eller engelske lege. Det kan også være fordelagtigt at have nogle undervisningsbøger med, som du kan gøre brug af undervejs. Måske har du nogle gamle skolebøger liggende derhjemme, som du kan hive med i din kuffert? Der findes en del hjemmesider, hvor du kan søge inspiration. Blandt andet denne: LINK


En pakkeliste er naturligvis meget individuel, men da vi selv har rejst i hele verden, har vi naturligvis gjort os nogle rigtig gode erfaringer undervejs. Du får derfor vores bud på en rigtig god pakkeliste, så du ikke bør mangle noget under vejs;

Private dokumenter: 

 • Flybilletter
 • Pas
 • Pasfoto (gerne 2-4 stk.)
 • Den gule vaccinationsbog
 • Rejsedokumenter, som du modtager fra os
 • Kopi af din rejseforsikring 
 • Kopi af dit pas
 • Gem meget gerne en kopi af pas og forsikring på din mail, så du altid kan få adgang til informationerne.
 • Straffeattest på engelsk. Nogle af vores partnere vil kræve at se den, før du kan starte dit arbejde. 

Penge:

 • 2 kreditkort (gerne ét Visa dankort og et MasterCard eller to Visa Dankort)
 • Minimum USD 200 (+ betaling af visum)

Generelt

 • Tøj
 • Sovepose eller tæppe
 • Håndklæde
 • Myggenet
 • Mobil og oplader
 • Kamera og oplader
 • Omformer 
 • Underholdning (Ipad, computer, bøger eller lign.)
 • Ørepropper
 • Varme sokker og trøje til flyet (det kan nemt blive koldt)
 • Solcreme og solstift til læberne
 • Myggespray
 • Shampoo 
 • Håndsprit
 • Hængelås
 • Lommelygte
 • En uniform (hvis du arbejder på et hospital)
 • Nål og tråd
 • Medicin (Eventuelt piller til malaria, diarré, hovedpine og generelle smerter)
 • En værtsgave (hvis du bor hos en værtsfamilie)
 • Dagbog hvis du ønsker at skrive ned undervejs. 

Det er næsten altid en fordel at pakke ganske let, så du ikke skal slæbe alt for mange kilo med dig rundt. Husk, at du aldrig bør pakke mere, end hvad du selv kan bære, da du selv er ansvarlig for din baggage. Du kan købe rigtig mange basisvarer lokalt, så gå endelig ikke i panik, hvis du skulle have glemt noget derhjemme. Du bør undlade at medbringe dyre solbriller, ure og smykker generelt. Undgå at pakke hele din garderobe, da du sagtens kan vaske tøj lokalt.

Det er altid positivt med en værtsgave, og hvis I er flere, som rejser sammen, må I gerne medbringe en samlet gave.

En værtsgave behøver ikke at være noget vildt eller dyrt, men skal blot symbolisere ”tak, fordi jeg må bo her”. Det kan eksempelvis være Anthon Berg chokolade, et Dannebrogsflag, en lille ting fra Georg Jensen, et spil som I kan spille sammen, danske postkort så du kan fortælle, hvor du kommer fra, lakrids, souvenirs såsom T-shirt med eksempelvis I <3 CPH, hoptimist, eller danske småkager i en fin kagedåse, som familien kan bruge efterfølgende. Du bestemmer, og vi glæder os til at høre, hvad du finder på.

Alle donationer er meget velkomne, men ikke et ”must”, så hvis du har noget, som du gerne vil donere, kan du helt sikkert tage det med dig. Husk at tjekke baggagereglerne hos dit flyselskab, da overvægt er ekstrem dyrt og bør undgås.

Vi fraråder alle vores frivillige at donere penge, da der aldrig stilles sikkerhed for, hvordan pengene reelt set bliver brugt. Hvis du har nogle ekstra penge, som du ønsker at donere, er det bedre at se, hvad projektet specifikt har brug for, og herefter bruge dine penge til netop det formål. Eksempler kan være blyanter, bøger, medicin, tæpper, tøj osv. Stort set alle materielle goder kan købes under dit ophold.

Vi kan desværre ikke oplyse på forhånd, hvad der er bedste at donere, lige på det specifikke tidspunkt hvor du rejser. Det kan nemlig ændre sig fra dag til dag.

Vi vil i stedet anbefale, at du rejser ud og ser, hvad projektet har brug for, og køber din donation lokalt. På den måde støtter du også den lokale økonomi.

Vi ved desværre meget lidt om legatansøgninger, og derfor skal du selv finde inspiration ved at søge rundt på internettet.

Der kan være et legat hos din skole, kommunen, du er vokset op i, eller du kan kigge på hjemmesiden www.so.dk. Her vil du finde en lang liste med mulige legater, som alle har deres egne individuelle krav til ansøger. Vi vil anbefale, at du kun søger de legater, hvor du opfylder de nævnte betingelser, da det ellers kan være spild af ressourcer for dig.

Hvis du mangler dokumentation til din ansøgning, så kontakt os meget gerne i den forbindelse.  

Du skal have dækket skuldre og knæ, når du er på arbejde, men i fritiden kan du principmæssigt gøre, hvad du vil. Dog vil vi kraftigt fraråde korte shorts, korte nederdele, nedringede bluser, tanktops o.lign. Der er ingen grund til at skabe unødvendig opmærksomhed. Du behøver ikke kun medbringe praktisk tøj, da der også kommer tidspunkter, hvor du får en normal hverdag og gerne vil være "dig selv". Vi vil fraråde dyre smykker, ure, solbriller osv. 

Du bør aldrig ankomme til din destination uden kontanter på lommen, da du ikke kan være sikker på, at den første lokale hæveautomat virker. Derudover er det ofte ikke muligt for at hæve penge, før du er kommet igennem hele lufthavnen. Vi anbefaler derfor, at du som minimum medbringer kontanter til betaling af dit visum samt lille start back up.

Hvis dit visum eksempelvis koster USD 50, så vil vi anbefale, at du medbringer USD 250. Du kan altid veksle lokalt. Hvis det er muligt at få pengene i din danske bank, så medbring gerne denne, men husk at mange lande kræver, at visum bliver betalt i enten USD eller EUR.

Du vil altid kunne oplade dit elektroniske udstyr, men det vil ofte kræve, at du medbringer en omformer. Den kan du købe hjemmefra, eller når du kommer frem. Hvis det er vigtigt for dig, at din telefon altid er tændt, så bør du købe den hjemmefra.

På Google kan du undersøge, hvilket stik der findes på destinationen, ved at skrive; ”plug + det land, du skal rejse til." Kig herefter under googles billeder.

Når du tilmeldes og godkendes på destinationen, vil du modtage en vejledning vedr. dit visum.

Vi gør opmærksom på, at du selv er ansvarlig for at have det korrekte visum. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte ambassaden for det land, som du skal rejse til, da de vil have de senest opdaterede informationer omkring visum, krav til pas og eventuel arbejdstilladelse. Nogle generelle krav er;

 • Dit pas bør være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemrejse. 

 • Du bør have minimum 2 sider fri i dit pas.

 • Hvis du har en mellemlanding, skal du huske at tjekke, om der kræves transitvisum.

Vi anbefaler derudover, at du tager et scan af dit pas og gemmer det i din e-mail, så du altid kan finde det frem, i tilfælde af at det skulle blive væk under vejs.

Et rejsebudget er meget individuelt, og derfor kan vi desværre ikke lave et præcist budget for dig. Vi har oplyst prisen for et ophold under alle projekterne på vores hjemmeside, men fælles for dem alle er, at flybilletter, forsikringer, visum, vaccinationer og lokal transport ikke er inkluderet. Et estimat af omkostningerne er som følger;

 

Flybilletter:

Flyprisen afhænger blandt andet af afrejselufthavn, ankomstlufthavn, tidspunktet for rejsen, den generelle transporttid, hvilken klasse du rejser på, om billetten kan natoændres osv. Vi laver meget gerne et uforpligtende tilbud på dine flybilletter, så kontakt os endelig, hvis du ønsker det: info@saveaheart.dk. 

Det er naturligvis også helt ok, hvis du selv ønsker at stå for dine flybilletter, men husk at være kritisk, når du booker online. Der er desværre mange udbydere på markedet, og nogle er desværre mere troværdige end andre. 


Forsikring:

Vi samarbejder med Gouda Rejseforsikring, og kan lave et estimat af dine omkostninger. Hvis du ønsker en afbestillingsforsikring, koster den ca. 6% af prisen for dit ophold. En afbestillingsforsikring skal købes samme dag, som du booker dit ophold hos os, og kan tilkøbes i vores tilmeldingsskema. 

Vi oplever, at mange har en rejseforsikring inkluderet i deres indboforsikring, så tjek eventuelt med dit nuværende forsikringsselskab, om du allerede er dækket. Husk at din rejseforsikring skal være gyldig, når du laver frivilligt arbejde i udlandet.


Visum:

Du kan se vores vejledning af visumreglerne under beskrivelserne på vores hjemmeside. Her er omkostningerne ligeledes nævnt. Vi gør opmærksom på, at vores beskrivelse kun er vejledende, og at visum udelukkende er DIT ansvar. 

 

Vaccinationer:

Hvor mange vaccinationer du skal have og hvor stor udgiften er, afhænger både af om du er vaccineret i forvejen, hvor du skal hen, og hvor lang tid du skal være af sted.

På hjemmesiden for De Danske Lægers Vaccinations Service, kan du se en konkret vejledning og du kan samtidig se deres priser for de enkelte vaccinationer. Når du rejser med Save A Heart - By Committing Yours, får du 15% på dine vaccinationer. 

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

De Danske Lægers Vaccinations Service har klinikker i hele landet, og du finder deres adresser på ovenstående hjemmeside.

 

Lokale transporter:

Lokale transporter er ikke inkluderet i prisen, hvilket både omfatter transport til lufthavnen, transport til fritidsaktiviteter, daglig transport til og fra arbejdet o.l. Hvis du beregner 30 kr. pr dag til daglig transport, så burde du være dækket ind.  

 

Bemærk at ovenstående prisindikationer udelukkende er vejledende, men de giver et nogenlunde billede af de omkostninger, du kan forvente. 

Mængden af lommepenge er altid meget individuelt. Nogle kan leve for næste ingenting, mens andre vil ud og opleve en helt masse i fritiden, når de befinder sig på destinationen. Det absolut vigtigste er at sætte et budget og så holde sig til det. Der kommer nemlig mange tilbud og fristelser under vejs.
 
 
Et realistisk bud vil ofte være 100 kr. pr. hverdag og 1.000 kr. til weekenden
 
 

Det afhænger dog udelukkende af dig. Hvis du eksempelvis besøger Tanzania og har et ønske om at bestige Kilimanjaro, så er det klart, at du skal tilsidesætte en helt del mere, da den oplevelse alene vil koste omkring 11.000 kr.

Vi må desværre ikke vejlede i vaccinationer, da vi ikke er uddannet læger, og derfor kan vi ikke tage ansvar for dit helbred. Du skal i stedet spørge egen læge til råds eller du kan kontakte De Danske Lægers Vaccinations Service;


Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

Telefonnummer: +45 77 99 77 99


Når du rejser med Save A Heart - By Committing Yours, får du 15% på dine vaccinationer hos De Danske Lægers Vaccinations Service.

På de fleste af vores destinationer skal du søge om visum. Det kan ofte gøres ved ankomst til den lokale lufthavn, men der er også enkelte destinationer, hvor du skal gøre det hjemmefra. Vi udleverer en visum vejledning til dig, når du godkendes på projektet, men vi gør samtidig også opmærksom på, at du er eneansvarlig for, at du har det korrekte visum på destinationen.  

MEGET GERNE!  Vi elsker selv at rejse rundt, og derfor kan vi kun opfordre til, at du får set så meget som overhovedet muligt, når du er af sted.

Når det så er sagt, så vil vi gerne anbefale, at du lægger dine rejseaktiviteter før eller efter opholdet og begrænser din rejseaktivitet under selve opholdet. Projektet har nemlig en forventning om din hjælp, og samtidig giver det ingen mening at betale for indkvartering og måltider, hvis du alligevel ikke er tilstede. De fleste tager en forlænget weekend eller to under opholdet, hvor de holder fri eksempelvis fredag mandag. Det plejer aldrig at være et problem, men husk, at du selv er ansvarlig for at arrangere eventuelle fridage med din arbejdsplads.

Vi skal gøre dig opmærksom på, at du ikke kan forlade projektet i tide og utide, da vi naturligvis regner med din arbejdskraft. Hvis du (uden godkendelse) vælger at forlade projektet i længere tid under den tilmeldte periode, så kan det medføre, at du bliver ekskluderet fra projektet i den resterende periode. Dine penge vil ikke blive refunderet fra Save A Heart – By Committing Yours.

Nej, vi har desværre ikke mulighed for at arrangere nogle turistmæssige ydelser, da vi udelukkende er specialiseret inden for frivilligt arbejde. Vi vil meget gerne anbefale, at du køber bogen ”Lonely Planet” omkring den destination, du rejser til, da den vil give dig et fyldestgørende overblik over nogle af de fedeste eventyr, der er at finde, netop der hvor du skal hen. Du kan købe bogen i Bog & Idé, eller du kan finde den på forskellige sider på internettet.

Vores lokale samarbejdspartnere vil naturligvis gerne være behjælpelige med at arrangere weekendturer for dig, og du kan derfor spørge dem til råds, når du kommer frem.  

Vi har rigtig mange frivillige, som ønsker at medbringe deres computer (ipads o.l.), og det er du også meget velkommen til. Vi gør dog opmærksom på, at det er 100% eget ansvar, hvis den bliver stjålet, skadet eller lign. Dette er gældende uanset hvem der bærer skylden. 
 
Medbring eventuelt en hængelås, så du kan låse den inde i din taske, når den ikke benyttes. Vi kan ikke garantere, at der vil være en sikkerhedsboks på din indkvartering. 
Vores værtsfamilier modtager frivillige hele året rundt, og hvis de skal skrive med alle inden ankomst, så vil det pludselig blive et rigtig stort arbejde for dem. Derfor er det desværre ikke muligt at komme i kontakt med din værtsfamilie forinden ankomst. 
På en stor del af vores destinationer, er det påkrævet, at du skal kunne fremvise en ren straffeattest ved ankomst. Hvis det er tilfældet, vil det stå meget tydeligt i dit rejsebevis. Denne regel er specielt gældende, hvis man arbejder med udsatte børn, og du vil i nogle tilfælde ikke få lov til at starte dit arbejde, hvis du ikke kan fremvise din straffeattest. Skulle du glemme din straffeattest, kan du ansøge om den online, men det kan tage 1-5 dage. Husk at din straffeattest skal være på engelsk ! 
FAQ6