Overvejelser

Det overordnede svar vil være nej! Vi har en meget lang liste med projekter, som på ingen måde kræver, at du har en relevant uddannelsesbaggrund. Herunder kan blandt andet nævnes børnehjem, skoler, handicappede børn og voksne, HIV/AIDS projekter, vuggestuer, børnehaver og mange flere.
 
Det er dog klart, at hvis du eksempelvis skal arbejde som læge på et hospital, så er det naturligvis påkrævet, at du enten er i gang med en uddannelse eller allerede har færdiggjort din uddannelse.

Alle vores frivillige forpligter sig til at arbejde 8 timer om dagen fra mandag til fredag, hvis projektet kræver det. Det er dog hårdt at arbejde i en ny kultur og i et meget anderledes (ofte varmere) klima, og derfor er vores erfaring, at de fleste ”kun” arbejder 4-6 timer om dagen. Du kan bede om fri eksempelvis fredag og mandag, hvis du gerne vil på en forlænget weekend, men eventuelle fridage aftaler du selv med din arbejdsplads.

Når du fremsender din tilmelding, skal vi vide præcist, hvor mange uger du ønsker at deltage. Vi har et begrænset antal pladser på både projekt og indkvartering, og hvis du ikke ønsker pladsen, vil vi naturligvis gerne give den til en anden.

Det er muligt at forlænge og forkorte opholdet, men det vil ofte medføre en meromkostning på 500 kr. for datoændring. Hvis du forkorter opholdet, når du er rejst ud, vil du ikke få refunderet dine penge, for den del af opholdet, som du ønsker at aflyse. 
Vi tilbyder desværre ingen lønnet stillinger på vores destinationer, og alle vores frivillige er derfor ulønnet.

Vi har ikke en tilmeldingsfrist, men et begrænset antal pladser, og så snart de er booket, kan vi desværre ikke godkende flere. Vi ønsker nemlig ikke, at hverken projekter eller indkvartering bliver over-booket. Vi anbefaler derfor, at du fremsender din tilmelding, ligeså snart du ved, at du gerne vil rejse.

I princippet kan du fremsende din tilmelding 14 dage før afrejse, men husk, at det er dit eget ansvar at have visum, vaccinationer og andet praktisk på plads forinden afrejse.

Vi kan desværre ikke reservere pladser, og ”først-til-mølle-princip” er derfor gældende for alle.

Nej, det kan vi desværre ikke, da det er ”først-til-mølle”-princip. Så snart pladserne er booket, godkender vi ikke flere. Vi ønsker ikke at have over-booket på vores destinationer.

Ja! Vi beder alle frivillige om at indbetale et depositum på 1500 kr. ved tilmelding, og det er normalvist ikke-refunderbart. Der er dog én enkelt undtagelse, da du naturligvis får det tilbagebetalt, hvis du ikke godkendes på projektet.

Det er et krav, at du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage, og er du endnu ikke det, så kan vi desværre ikke godkende en tilmelding fra dig medmindre du rejser med en forældre / værge. Du kan læse om vores familierejser HER

Vi håber, at du fortsat vil følge med, og at du vender tilbage, ligeså snart det har været din 18 års fødselsdag.

Vi må desværre ikke udlevere andres personlige oplysninger til dig. Vi ønsker, at alle skal have mulighed for at danne deres eget indtryk, når de kommer frem. Og da vi selv har besøgt vores destinationer, er vi derfor også i stand til at kunne besvare alle de praktiske spørgsmål, der måtte være. Der modtages løbende kommentarer og rejseberetninger, som blandt andet kan ses på vores hjemmeside, Instagram og Facebook. Sidstnævnte er åben for, at alle kan kommentere og poste frit.
Ofte vil der være flere frivillige vores destinationer, men det er desværre aldrig lovet på forhånd.

Antallet af andre frivillige afhænger af, hvilken destination du vælger. Vi har nogle destinationer, hvor vi altid kan garantere, at der vil være andre, hvorimod der også er nogle destinationer, hvor du skal forvente at være den eneste. Du vil altid have mulighed for at møde folk på rejsen, hvilket kan være i form af din værtsfamilie (herunder også børnene i familien), lokale kollegaer, lokale nye venskaber, de mennesker du arbejder med o.lign.
 
Hvis det er et ”must” for dig at være omringet af mange andre frivillige, bør du spørge os forinden tilmelding, så vi kan vejlede dig efter dine ønsker.
Alle vores frivillige har mulighed for at få et bevis for deres deltagelse, når de afslutter deres ophold. Vi har et standard bevis, som fremsendes til din mail, men hvis du skal bruge yderligere dokumentation til fremtidig uddannelse, drømmejobbet eller lignende, så laver vi naturligvis også individuelle dokumenter, som har et mere specifikt indhold.  Det er også muligt for os at udfylde en arbejdsgivererklæring til Kvote 2.

Ja, det kan oftest lade sig gøre at bo flere sammen. Hvis I har nogle specifikke ønsker til jeres indkvartering, kan I blot skrive det i vores tilmeldingsskema. Vil forsøger altid at imødekomme ønsker, men kan desværre ikke garantere værelsesfordelingen i de perioder, hvor indkvarteringen er fyldt op, da vi har et puslespil, der skal løses, for at gøre plads til alle. 

Hvis indkvarteringen består af en værtsfamilie, og hvis I rejser mere end 4 personer sammen, så skal I forvente at blive indkvarteret hos 2 familier.
Logo(4)

Ja, vi er medlem af rejsegarantifonden. Du kan læse mere om fonden HER

FAQ3