Praktik i Tanzania 🇹🇿

30. maj 2022
received_1007040610130909

Vi har nu haft vores første uge på Kibosho hospital i Tanzania, og i denne uge har vi både været på akutafdelingen og operationsgangen. At være praktikant som sygeplejerskestuderende er både inspirerende, lærerigt og grænseoverskridende på mange måder.
 
På Kibosho hospital har de ikke de samme ressourcer og remedier, som vi har til rådighed i Danmark. Til gengæld formår de at skabe primitive løsninger i sygeplejen, som fungerer for dem. Hvor omsorgen for 'hele mennesket' er omdrejningspunktet for sygeplejen i Danmark, kan den opleves som manglende på hospitalet, da de pårørende varetager størstedelen af omsorgen og plejen. Det er normalt, at personalet til operationerne, står med deres telefoner og ser videoer, at anæstesien sommetider forlader stuen og kontakten med patienten er minimal på operationsstuen. Men stemningen personalet imellem, er rigtig god.
 
I vores første uge har vi været med til et akut sektio(kejsersnit), benbrud på en ung dreng, fjernelse af cyster i livmoderen og æggestokkene og fjernelse af blindtarm. Vi har lært SÅ meget og set alt så tæt på, hvilket også har givet os endnu mere forståelse og viden omkring kroppens anatomi. Lægerne er også rigtig gode til at lære fra sig, og inddrage os i arbejdet - man kan endda få lov til at assisterer til operationerne, hvis man har lyst, men det også altid okay og sige "nej". 
 
Alt i alt har vi haft en virkelig fed uge. Vi har set ting, som vi aldrig har set før, og er blevet udfordret en masse! Vi har helt bestemt fået et rigtig godt indblik i den afrikanske kultur, og selvom man til tider kan stå overfor nogle etiske udfordringer, så er det vigtigt, at respektere sig selv og kulturen - man kan altid sige fra. 🙂
 
Jeg kan på det varmeste anbefale sygeplejerskestuderende at tage til Tanzania. Det er så givende en oplevelse!
 
Har i nogle spørgsmål, så er i altid velkommen til at skrive til mig ❤
Cecilia (sygeplejestuderende fra Absalon)
 
Instagram: @cecilia_skovgaard