Vietnam

“De børn, som jeg passede, kom fra kummerlige forhold fra en af de mange fisher villages. Der er mange familier, der ikke har råd til huslejen på landjorden, og derfor lever de gratis ude i floden på tømmerflåder på godt og vel 16m2, uden bad, toilet eller køkken. Disse mennesker arbejder typisk inde i byen og er faktisk sjældent fiskere, ligesom navnet ellers indikerer, da vandet som omgiver dem er sort og meget forurenet. Flere familier deles ofte om samme båd, og når de er i byen om dagen, tager de gerne kul med hjem, så der kan blive tændt op under aftensmaden.” – Mai Them Bach Fanøe.

 

Du kan se flere billeder fra Vietnam her

Børneafdelingen på National Hospitalet 

Der er rigtig mange børn som ligger langtidssyge på National hospitalet, og derfor har hospitalet et aktivitets/legerum, hvor børnene kan komme ned i løbet af dagen. Som frivillig kan du være med til at skabe en sjovere atmosfære, ved at arrangere aktiviteter så som sang, tegne, spil og meget mere. Som frivillig skal du være entusiastisk, tålmodig, optimistisk, kreativ, fuld af energi og klar til at arbejde med børn med forskellige handicap. Arbejdstiden ligger mandag til fredag fra kl. 10.00 – 11.30 og fra kl. 15.00 – 16.30.

 

Daginstitution for handicappede børn

Vi samarbejder med forskellige daginstitutioner for handicappede børn i alderen 2-18 år gamle. Frivillige skal hjælpe med at assistere lærerne, give børnene opmærksomhed og støtte, udføre praktiske gøremål såsom at made børn, rengøring og oprydning. Du vil normalt arbejde mandag til fredag fra kl 08:00 til 17:00, med en frokostpause på 3 timer fra kl. 11:00 til 14:00. Dog er du nødt til at være fleksibel i din tidsplan, afhængigt af de opgaver, du vil vælge eller blive tilbudt at gøre.

 

Undervisning 

Uanset hvilket land du rejser til, så er engelsk et centralt emne i pensum, og bør læres af alle børn i skolen. Der er to typer af skoler i Vietnam; offentlige skoler og de private virksomheder. Frivillige kan enten assistere en lokal lærer eller selv stå for undervisningen i klassen. Størrelsen af ​​klasserne er 20-45 studerende i aldrende 6-18 år. De studerende er placeret i forskellige klasser alt efter deres alder og deres niveau af engelsk. Når man underviser på skolerne, forventes frivillige at være kreativ, proaktiv og fordomsfri. Timeantallet er ca 5 undervisningstimer og 3 forberedelsestimer om dagen.

 

NGO: 

Dette projektområde er interessant for alle, der gerne vil se, hvordan en non-profit organisation styres eller hvordan et udviklingsprojekt betjenes. Der er mange lokale NGO’er i Vietnam, som alle bidrager til videreudvikling.  Herunder kan ligeledes nævnes den offentlige sundhed, uddannelse, udvikling af lokalsamfundet og bevarelse af naturen o.l. Disse lokale ngo’er, har ofte mangel på midler, menneskelige ressourcer og erfaring. Motiverede og ressourcestærke internationale frivillige på kontoret, vil hjælpe med at forbedre deres kommunikationsevner, arbejdskompetencer, og hjælpe med at skabe en bro mellem lokale ngo’er og nye partnere i hele verden. På daglig basis kan frivillige blandt andet hjælper med foundraising, redigering af rapporter eller forslag, designe og opdatere hjemmesiden, designe marketing materiale, organisere forskellige events og skabe et større netværk. Mange af NGO’er kræver, at du har en relevant baggrund, så skriv gerne til os og hør nærmere om dine muligheder.

 

Medicin og sygepleje

Vietnam National Children’s Hospital (VNCH) er det førende børnehospital, som arbejder med en befolkning på ca. 30 millioner mennesker, i et område der strækker sig fra det centrale til det nordlige Vietnam.

 

I øjeblikket har hospitalet 1.500 senge og organiserer ydelser til ca. 1.500 indlagte patienter og 3.000 til 4.000 ambulante patienter om dagen. VNCH samarbejder med den pædiatriske afdeling af det medicinske universitet i Hanoi, hvor de uddanner medicinstuderende, specialister, sub-specialister, praktiserende læger, og MD-ph.d.’er. I samarbejde med andre internationale pædiatriske institutter, afholdes også 20 til 25 kurser pr år for læger og sygeplejersker fra hele landet i et forsøg på at give en større viden til det vietnamesiske sundhedspersonale.

 

Hospitalet giver blandt andet behandling indenfor neurologi, luftvejssygdomme, underernæring, onkologi, nefrologi, endokrinologi, hæmatologi, kardiologi, gastroenterologi, kirurgi, neonatologi, intensiv pleje, nødsituation, infektionssygdomme, psykiatri, anæstesiologi, kirurgisk opsving, ambulant undersøgelse og fysioterapeutisk genoptræning .

 

Frivillige kan blandt andet deltage i;

 • Stuegang
 • Akut sagsbehandling på skadestuen
 • Foredrag og seminarer
 • Besøg på klinikker og intensivafdelinger
 • Observere operationer på operationsstuen
 • Besøg blodbank og ambulatorium
 • Deltage i regelmæssige møder
 • Lege med autistiske børn

 

Projektet er ideelt hvis du studerer medicin, sygepleje eller allerede er færdiguddannet indenfor disse områder. Du skal kunne fremvise dokumentation for din uddannelse, hvis du ønsker at arbejde på hospitalet I Vietnam.

 

– Hvis du tilmelder dig 2 destinationer, så giver vi en rabat på 2000 kr. 

– Hvis dit drømmeprojekt ikke er nævnt på listen, bør du kontakte os, så vi kan være behjælpelige med at finde en løsning til dig. 

Indkvartering i fælleshus

I Vietnam vil din indkvartering bestå af et fælleshus, som ejes af vores lokale partner, der ligeledes har kontor i bygningen. Der er sovepladser til ca. 25 frivillige, og du vil dele værelse med nogle af de andre. Der er bad og alm. toilet muligheder, vaskemaskine og tørretumbler, køkken samt fællesstue hvor frivillige kan være sammen i fritiden. Indkvarteringen har trådløst internet og aircondition på alle værelser. Morgen-, middags-, og aftensmad er inkluderet i prisen.

 

Sikkerhed

Når du rejser med Save A Heart – By Committing Yours vil din sikkerhed altid have den højeste prioritet, hvilket også er årsagen til, at vi personligt selv undersøger organisationerne før, vi udsender frivillige. Samtidig har vi sørget for følgende;

 • Du får en grundig introduktion, når du ankommer, således at du føler dig klædt på til projektet, der følger.
 • Din indkvartering er nøje udvalgt og godkendt af vores lokale medarbejdere, som har tidligere erfaringer med internationale frivillige.
 • Du vil konstant være omgivet af professionelle folk, som er til for at hjælpe dig.
 • Du bliver udstyret med et nødnummer, således du altid kan komme i kontakt med din lokale koordinator.

I Save A Heart – By Committing Yours vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at beskytte dig imod det værst tænkelige, men når man er ung, og rejser i et fremmed land, er man også nødt til at beskytte sig selv og ”huske hovedet” i alle situationer. For at gøre dit ophold så nemt som muligt, har vi nogle generelle tips, som vi anbefaler, at du følger;

 

I lufthavnen

 • Så snart du træder ind i ankomsthallen, vil der være rigtig mange lokale, som tilbyder at bære din baggage, men du bør aldrig overlade din baggage til fremmede, da dette nemt kan koste i mellem USD 10 – USD 50, og samtidig risikerer du, at vedkommende stjæler fra dig. Du bør aldrig medbringe mere bagage, end hvad du selv er i stand til at bære, og hvis du stadig har brug for hjælp, når du ankommer, anbefaler vi, at du spørger det lokale personale til råds.
 • Hvis du har brug for at ringe, skal du ikke gå i panik hvis din telefon ikke virker.  Du kan du søge hjælp på turistkontoret eller hos kundeservice i lufthavnen.
 • Opbevar alle dine vigtige dokumenter i din håndtaske, således at du ikke skal til at åbne din kuffert (-og vise alle dine værdier) i lufthavnen.

 

I offentligheden

 • Pas på din taske og hold den tæt ind til kroppen.
 • Undgå at tale i telefon mens du går på gaden, da dette stjæler din opmærksomhed, og herved glemmer du sandsynligvist at holde øje med, hvad der sker i dine omgivelser.
 • Lad være med at komme ud i et slagsmål. Hvis du ser nogle, der slås, eller hvis der er nogle, der vil slås med dig, så skal du omgående forlade området. Vi må desværre erkende, at menneskeliv i den 3. verden ikke altid har den samme betydning som i Danmark, så det er vigtigt, at du holder dig langt fra situationer, som kan bringe dig i unødvendig fare.

 

Transport

 • Så snart du sætter dig ind i en taxa, bør du låse dørene, lukke vinduerne og holde din taske i mellem dine ben. Hvis du beslutter dig for at åbne vinduerne, bør du være ekstra opmærksom og samtidig undgå at snakke i telefon, da forbipasserende nemt kan få fat i din taske eller din mobiltelefonen udefra.
 • Hvis du vil sidde bagpå en motorcykel, bør du altid bede chaufføren om at få en hjelm og samtidig sætte farten ned.
 • Når du rejser med offentlig transport, skal du aldrig vise dine dyre ejendele frem (computer, iPhone, iPod, iPad, penge osv.), men du bør altid have dem på dig og aldrig i din kuffert.
 • Inden du benytter dig af offentlig transport (motorcykler, tuk tuks, taxier osv.) er det en rigtig god ide at forhandle om prisen på forhånd, således at du ikke bliver snydt eller presset ud i ubehagelige situationer efterfølgende.
 • Pas på når du befærder dig i trafikken, husk sikkerhedsselen når du sidder i en bil og lad dig blive transporteret af de lokale, som kender vejforholdene i stedet for at transportere dig selv ved at køre i en lånt bil, knallert eller sågar cykel. Husk at se dig for flere gange før du går over gaden, og orienter dig om trafikken har venstre- eller højre kørsel.

 

Om natten

 • Du må aldrig gå alene om natten, eller så snart det bliver mørkt. Venligst bemærk, at du arbejder i et udviklingsland, du ser anderledes ud, og du kan være et meget let offer for nogle af de lokale, som har brug for kontanter.
 • Hvis du tager i byen sammen med dine venner, skal du huske at være mere forsigtig, end du ellers ville være derhjemme. Pas på hinanden og gå hjem sammen.

 

Euforiserende stoffer og alkohol

 • Euforiserende stoffer er strengt ulovligt, og vi skal gøre opmærksom på, at du i de fleste lande vil opnå fængselsstraf af flere års varighed, hvis du overtræder loven.
 • Det er tilladt at drikke alkohol i fritiden, men det er ikke tilladt at dukke op med tømmermænd eller lugte af alkohol i arbejdstiden. BEMÆRK: Vores samarbejdspartnere har tilladelse til at afvise dig fra dit projekt, hvis du er beruset i arbejdstiden.
 • Hvis du drikker alkohol, bør du kende sin egen grænse. Drik aldrig mere alkohol, end hvad du er i stand til at håndtere på egen hånd.

 

I weekenden

 • Hvis du tager på udflugt i weekenden, anbefaler vi, at du informerer vores lokale samarbejdspartner eller din værtsfamilie og holder dem opdateret undervejs.

 

Penge og kreditkort

 • Medbring altid minimum to kreditkort hvoraf du anbringer det ene godt gemt i din kuffert, og det andet holder du tæt til kroppen. Det er rigtig surt at stå i udlandet uden at være i stand til at hæve penge, og det kan være virkelig besværligt og tidskrævende at få overført penge fra Danmark til en lokal bank på destinationen.
 • Opbevar aldrig dine penge eller kreditkort i dine lommer.
 • Det er altid en fordel at medbringe en lille sum kontanter (USD), når du rejser, og vi anbefaler, at du medbringer minimum USD 200.

 

Pas og visum

 • Husk at ansøge om visum hjemmefra, hvis det er krævet (www.um.dk), da det ikke er sjovt at blive sendt hjem igen grundet manglende visum.
 • Forsøg aldrig på at få et visum uofficielt i lufthaven. Når du har betalt for dit visum, bør du bede om at få en kvittering.
 • I dagligdagen bør du altid have dit pas / en kopi af dit pas med dig. Politiet har til hver en tid ret til at stoppe dig, og i en sådan situation skal du være i stand til at kunne identificere dig selv.

 

Forsikring

 • Det er udelukkende dit ansvar at sikre, at du har den rette forsikring både før og under projektets forløb.
 • Vær opmærksom på, at Save A Heart – By Committing Yours ikke er i stand til at hjælpe dig, hvis du kommer ud i en situation, hvor du har brug for at søge erstatning, og du bør derfor altid ringe direkte til dit forsikringsselskab.

 

Donationer

 • Alle donationer er meget velkomne, så hvis du har noget, som du gerne vil donere, bør du helt sikkert tage det med dig.
 • Vi fraråder alle vores frivillige at donere penge, da der aldrig stilles sikkerhed for, hvordan pengene reelt set bliver brugt. Hvis du har nogle ekstra penge, som du ønsker at donere, er det bedre at se, hvad projektet specifikt har brug for, og herefter bruge dine penge til dette formål. Eksempler kan være blyanter, bøger, medicin, tæpper, tøj osv. Stort set alle materielle goder kan købes under dit ophold.

 

Kulturchok

 • De fleste oplever at blive ramt af en form for kulturchok, når de ankommer, og dette er altså helt normalt, så giv dig selv god tid til at vænne dig til de nye omgivelser, kulturen, menneskerne, maden og ikke mindst dit projekt. Den første uge vil du sandsynligvis føle dig på meget usikker grund, men allerede ugen efter, vil du begynde at være mere afslappet. Det er vigtigt at du holder fokus på, hvorfor du er taget af sted, og at du ikke giver op allerede efter de første par dage. For at holde dig selv aktiveret, bør du begynde at studere sproget, stille spørgsmål, lytte til historier og virkelig forsøge at involvere dig selv så meget som muligt. De lokale er altid søde og ikke mindst hjælpsomme, og de vil meget gerne lære dig at kende, hvis du giver dem lov.

 

 

Længde Pris
3 uger kr 8.000
4 uger kr 8.800
5 uger kr 9.500
6 uger kr 10.300
7 uger kr 11.000
8 uger kr 11.700
9 uger kr 12.500
10 uger kr 13.200
11 uger kr 14.000
12 uger kr 14.700

*Hvis du ønsker at arbejde på hospitalet i Vietnam, er der et tillæg på 475 kr. pr uge. 

*Hvis du ønsker et længere ophold, bedes du kontakte os vedr. prisen.

 

Inkluderet i prisen:

 • Informationsmateriale om det projekt og land som du er blevet tilmeldt
 • Svar på dine spørgsmål inden du forlader Danmark. Vi besvare alle E-mails inden for 24 timer på almindelige hverdage.
 • Vores lokale samarbejdspartner tager i mod dig i Hanoi Lufthavn, og hjælper dig hen til din indkvartering.
 • Informationsmøde og orientering ved ankomst
 • Indkvartering i et fælleshus
 • Alle måltider (3 gange dagligt)
 • 24 timers støtte og nødhjælp fra vores lokale samarbejdspartner.
 • Et dansk nødnummer så du og din familie altid kan komme i kontakt med en dansktalende medarbejder fra Save A Heart – By Committing Yours.
 • En destination som er grundigt undersøgt inden din ankomst. Vi besøger alle vores destinationer, inden vi sender frivillige ud til dem.
 • Et bevis for dit ophold som du kan bruge i en senere jobansøgning.

Ikke inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r Hanoi
 • Forsikringer
 • Lokale transporter i Vietnam
 • Visumgebyrer
 • Vaccinationer

Hvorfor betale for at lave frivilligt arbejde i udlandet?

Rigtig mange mennesker bliver overrasket over, at det koster penge at arbejde som frivillig i udlandet, men hvad du måske overser, er de omkostninger, der er med til at forme dit projekt samt indholdet i dette. Save a Heart – By Committing Yours tilbyder et fuldt program, som indeholder mange omkostninger til eksempelvis mad, bolig, introduktion, overførsel af penge i mellem landegrænser samt den arbejdskraft, der ligger bag hele planlægningen. Derudover er der mange administrative omkostninger ved at drive en virksomhed såsom vedligeholdelse, marketing (online/offline) og kommunikation med de lokale organisationer og ikke mindst med dig på både e-mail og telefon. Derudover skal vi betale dansk skat og moms samt foretage internationale rejser til at overvåge projekter og deltage i lokale møder med vores samarbejdspartnere.

 

Du er altid meget velkommen til at sammenligne vores priser med andre danske udbydere indenfor frivilligt arbejde. 

 

Vores krav til dig

 • Du skal være minimum 18 år, når du starter dit projekt.
 • Du skal have et godt helbred.
 • Du skal kunne fremvise en ren straffeattest, som kan afhentes gratis ved dit lokale politi.
 • Inden du rejser, skal du kunne fremvise dokumentation for en gyldig rejseforsikring

Startdato

Første og tredje onsdag i hver måned.

 

By:

Hanoi

 

Ankomst lufthavn:

Hanoi Lufthavn

 

Møntfod: 

Dong

 

Sprog:

Det officielle sprog i Vietnam er Vietnamesisk

 

Største religion:

Buddhisme

 

Elektricitet:

I Vietnam benytter man 220V. Du kan se et eksempel på et strømstik HER

 

Telefon:

Det er muligt at købe et lokalt simkort til din telefon, når du ankommer. Derudover kan det være en god ide at downloade diverse apps, så du kan kommunikere med din familie og venner derhjemme. Det kan blandt andet være Line, Whatsapp, skype o.l.

 

Internet: 

Der vil være internet i fælleshuset men derudover er der også mange internet cafeer rundt i byen.

 

Flybilletter

Uanset hvilket projekt du vælger, er dine flybilletter ikke inkluderet i prisen. Save A Heart – By Committing Yours har en tæt samarbejdsaftale med Kilroy, som kan skræddersy dine flybilletter, således de matcher dine rejsebehov – Men altså kun hvis du ønsker det.  Du får samtidig mulighed for at købe en fleksibel billet, hvor du gratis kan ændre den før udstedelse og herefter imod et varierende gebyr alt afhængigt af, hvilken destination det drejer sig om.

 

Rejseforsikring

Din rejseforsikring er ikke inkluderet i prisen, og det er udelukkende dit ansvar at sikre, du har den rette forsikring både før og under projektets forløb. Vi ved, fra erfaring, at nogle af vores frivillige allerede har en årlig rejseforsikring, som kan dække under et ophold i udlandet, og vi syntes ikke, at du skal ’tvinges’ til at betale for at blive forsikret igennem os, hvis din egen forsikring allerede er gældende. Når du skal arbejde som frivillig i udlandet, er det dog meget vigtigt, at du tjekker, at din forsikring dækker i det land, du rejser til, de aktiviteter du foretager dig, samt for hele perioden du er væk. Vi anbefaler altid, at du bestiller din rejseforsikring minimum 2 måneder før afrejse, så du ikke risikerer at komme afsted uden dækning, da du også skal tage hensyn til behandling af din ansøgning.

 

Du kan kontakte Kilroy VIP, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på dine flybilletter og forsikringer. Alt hvad du skal gøre, er at nævne os som din reference, og så hjælper de med at finde den bedste løsning.

 

KILROY VIP

Maj Fjord

E-mail: vip@kilroy.dk

Telefon nr.: +45 70 80 81 34

 

Husk at du ikke skal købe dine flybilletter eller forsikringer, før vi har bekræftet din tilmelding.

 

Pas og visum

Gældende for alle vores projekter er, at dine visumomkostninger ikke er inkluderet i prisen. Det er derfor dit ansvar at sikre, du har det rette visum under projektets forløb, og at dit pas er gældende efter destinationslandets forskrevne regler. Vi hjælper naturligvis meget gerne med eventuelle spørgsmål, men henviser til Udenrigsministeriets hjemmeside som følger;

 • Klik ind på hjemmesiden; www.um.dk
 • Klik på ’Rejse til udlandet’
 • Klik på ’Pas og Visum’
 • Find din destination under fanebladet; ’Udenlandske pas- og visumregler’

 

Vaccinationer

Inden du forlader Danmark, skal du være sikker på, at du har alle de nødvendige vaccinationer, således du undgår at blive alvorligt syg, når du er i udlandet. Vi anbefaler, at du benytter Danske Lægers Vaccinations Service (www.sikkerrejse.dk), hvor du både kan booke en tid og samtidig læse om hvilke vaccinationer, der er relevante for dig og dine destinationer. Danske Lægers Vaccinations Service giver 10 % rabat til alle studerende, og hvis du er medlem af Danmark, får du et tilskud på 50 % af de afholdte udgifter til vaccinationen.

 

Valuta

Du behøver ikke nødvendigvis at veksle dine penge hjemmefra, da der normalvis altid vil være en hæveautomat i ankomstlufthavnen. Vi anbefaler alligevel, at du veksler lidt hjemmefra, så du har en back-up til dit ophold i tilfælde af, at du mister dit kort, eller hvis hæveautomaten ikke virker.

 

Vietnam

Ekstrem fattigdom 16,9%
Befolkning som lever i slum i byerne 35,2%
Børnedødelighed 2,2%
Undervægtige børn 11,7%
Analfabetisme 93,2%
Børn der gennemfører grundskolen 93,8%
Udbredselse af HIV (15-49år) 0,5%
Forventet levealder 76 år

 

 

“Hvad skal jeg gøre – hvor skal jeg dog gå hen nu?” spurgte Alice.
“Hvor vil du hen?” spurgte Filurkatten.
“Det ved jeg ikke”, sagde Alice.
“Jamen så er det jo nemt nok, fordi så er alle veje jo lige gode,” svarede Filurkatten.

– Uddrag fra Alice i Eventyrland.

 

Når du rejser med Save A Heart – By Committing Yours kan du vælge imellem mange forskellige destinationer, som er fordelt ud over Asien, Afrika og Sydamerika. Det er altid svært at vælge, hvilket land man skal rejse til, og vi hjælper naturligvis gerne med gode råd og vejledning, men du bør ligeledes også selv gøre dig nogle overvejelser forinden;

 • Hvorfor vil jeg gerne arbejde som frivillig i udlandet?
 • Hvad vil jeg gerne have ud af mit ophold?
 • Hvad vil jeg gerne arbejde med?
 • Skal det frivillige arbejde være relevant i forhold til min uddannelse?
 • Hvor lang tid vil jeg gerne af sted?
 • Har jeg nogle begrænsninger i forhold til mit budget?

Hvis du ønsker at blive oplyst omkring de enkelte lande, henviser vi til Globalis via hjemmesiden www.globalis.dk. Her kan du læse om landebeskrivelser, fakta og statistikker samt sammenligne nogle af de lande, som du har med i dine overvejelser. Når du har booket dig ind på et af vores projekter, kan det være en fordel at købe en Lonely Planet, nærmere betegnet som ’Bibelen’ for backpackere. Prisen varierer alt efter, hvilken destination du rejser til, og om du ønsker bogen tilsendt via post eller til din e-mail som PDF fil.

 

Bøgerne kan købes på www.lonelyplanet.com/GuideBooks