Undervisning i Zambia

IMG_4195
Skolen er et non-profit læringssted for omkring 245 børn i Livingstone. Størstedelen af børnene er mellem 3-12 år og har alle haft en barsk start på livet. Det kan være, deres forældre er syge eller måske har de mistet dem til HIV/AIDS. Du vil derfor komme til at møde nogle sårbare børn, der ud over læring har brug for kærlighed, følelsesmæssig støtte og opmærksomhed. Men også børn, som på trods af den triste baggrund, er meget opsatte på at lære og har en helt utrolig livsglæde.
Som frivillig vil du assistere de lokale lærere, der selvfølgelig vil hjælpe dig i gang. Det er uden tvivl en af de mest givende oplevelser, du som frivillig kan komme ud for. Den energi og det overskud, du kommer med vil være med til at inspirere både børn og lærere. Skolen har brug for alt den hjælp og støtte, den kan få og alt hvad du giver, vil være dybt værdsat.
IMG_4151
Projektet er for alle, men vil være oplagt, hvis du har planer om for eksempel at uddanne dig til lærer eller pædagog. Det kan også være, at du gerne vil udfordre dig selv ved at stå foran en hel klasse forventningsfulde børn. Og har man først prøvet det, er det for mange en af den slags oplevelser, der næsten kan gøre en helt høj.  

Ofte er der mange børn i en klasse og undervisningsformen er, med danske øjne, temmelig gammeldags. Du kan derfor (i samarbejde med læreren) prøve de ting af, som du kender fra en dansk skole. Fx at få børnene til selv at præsentere, bruge rekvisitter eller lave små rollespil. Alle ting, som man i en typisk zambisk skole ikke på nogen måde er vant til. Og glem alt om Smartboards og iPads! Ofte er der bare en gammeldags tavle og kridt. Men faktisk er noget af det vigtigste, du kan give børnene lige ved hånden, nemlig dig selv. De vil elske at høre dig fortælle om dig selv og Danmark. Så hvis du er frisk på det, vil du kunne sætte dit tydelige aftryk på undervisningen!