»Jeg ville bare til Sydafrika som frivillig«

13. april 2018
IMG_2117

Jeanette Skjoldbjerg Jensen tilbragte 5 uger som frivillig i Sydafrika som led i hendes uddannelse som Ergoterapeut. En beslutning hun traf ud fra ønsket om at komme til udlandet, når nu uddannelsen tillod dette.

Ønsket om Sydafrika stod højt på listen for 24-årige Jeanette Skjoldbjerg Jensen, der netop er kommet hjem fra 5 uger som frivillig i landets hovedstad, Cape Town.

»Jeg har hele tiden vidst, at jeg ville i udlandspraktik, fordi jeg vidste, at muligheden var der. Efter en del research på internettet blev jeg opmærksom på, at Nepal og Australien kunne være nogle spændende destinationer. Men da Sydafrika var min første indskydelse, endte valget på det,« siger Jeanette, der er i gang med sin bachelor i Ergoterapi på VIA University College i Aarhus. 

»Jeg var ret afklaret om, at jeg bare ville til Sydafrika som frivillig, så jeg tog sammen med tre medstuderende fra min uddannelse kontakt til Save A Heart og arrangerede, at vi alle fire kunne komme af sted til landet samtidigt,« tilføjer silkeborgenseren over telefonen.

De fire skolekammerater rejser herefter som en samlet enhed til hovedstaden, Cape Town, men bliver delt op i grupper af to og to, da de ankommer. Jeanette forklarer, at hun derfor sammen med en kvindelig medstuderende ender i et dagscenter, eller ”Care Center” som det hedder på engelsk, i bydelen Elfindale, 20 km syd for Cape Town.

Du kan læse mere om Jeanettes oplevelser HER