Praktisk information om børnehaven i Zimbabwe

Visum

Ved ophold under 4 uger: 
Du skal søge om et "business visa" med multiple entry ved ankomst til Victoria Falls Lufthavn. Det koster ca USD 40.

Ved opholde over 4 uger: 
Du skal søge om et "business visa" med multiple entry ved ankomst til Victoria Falls Lufthavn. Det koster ca USD 40. Derudover skal du have et "work permit", som vores lokale partner vil være behjælpelig med at anskaffe til dig, når du kommer ind til byen. Det koster USD 500. 
 
Du modtager yderligere information omkring visum, når du er tilmeldt og godkendt projektet. Vi gør opmærksom på, at ovenstående beskrivelse er vejledende og at visum udelukkende er DIT ansvar. 

Ankomst og afrejse

Ankomstdag: Onsdag
Afrejsedag: Tirsdag
 
Når du ankommer til Zimbabawe, vil du blive mødt i Victoria Falls lufthavn af vores lokale personale, som vil hjælpe dig direkte hen til din indkvartering, hvor du modtager yderligere information og generel orientering. 
 
Transporten tilbage til lufthavnen er ikke arrangeret på forhånd, men vores lokale personale kan være behjælpelig med denne del, når din afrejsedato nærmer dig. Det er intet problem. 

Transport til og fra arbejde

Transport til og fra arbejde er ikke inkluderet i prisen. Du vil blive fulgt til arbejde den første dag (eller indtil du er tryg ved at tage derhen selv), og du vil ligeledes modtage grundig vejledning i, hvordan du kommer frem og tilbage fremadrettet. 

Vores krav til dig

  • Du skal være minimum 12 år, når du starter arbejdet. Hvis du er under 18 år, skal du følges med en forældre eller værge.
  • Du skal have et godt helbred.
  • Inden du rejser, skal du kunne fremvise dokumentation for en gyldig rejseforsikring
  • Du skal kunne fremvise en ren straffeattest på Engelsk, når du kommer til Zimbabwe. 

Telefon og Internet

Det er muligt at købe et lokalt simkort til din telefon, når du ankommer. Derudover kan det være en god ide at downloade diverse apps, så du kan kommunikere med din familie og venner derhjemme. Det kan blandt andet være Line, Whatsapp, skype o.l.
 
Der vil være begrænset internet i fælleshuset, men derudover er der mange internet cafeer rundt i byen. Nogle af de lokale cafeer vil ligeledes have WIFI.

Møntfod

I Zimbabawe kan man betales med USD. Det er vigtigt at bemærke, at det kan være utrolig svært og indviklet at hæve kontanter i Zimbabwe, hvorfor de fleste vil skulle krydse grænsen til eksempelvis Zambia, for at få penge ud af hæveautomaterne. Vi anbefaler derfor, at du medbringer et forholdsvist stort beløb i kontanter (dog stadigvæk ud fra hvad du selv finder forsvarligt).