Arbejdsopgaver på hospitalet i Zimbabwe

Som frivillig vil du stå for den grundlæggende sygdomsbehandling, patientstøtte såvel som administrative opgaver. Derudover vil du være med til at sprede viden om HIV/AIDS, malaria og lignende sygdomme, som hvert år dræber tusinder af mennesker i det fattige land. Du bliver også en del af hospitalets program for hjemmebesøg, der specielt retter sig mod ældre mennesker og patienter med HIV/AIDS.

Du vil have skiftende vagter, som kan være på morgen-, eftermiddags- eller natteholdet. Det er vigtigt, at du er fleksibel og forholder dig åbent til de ting, du kommer ud for. En af de ting du sandsynligvis vil komme ud for er, at en situation hurtigt kan ændre sig: Pludselig er der overfyldt i venteværelset, måske går en kvinde i fødsel og en mand falder om efter den lange fodrejse for at komme frem. Her vil du være en af de medarbejdere, der bliver tilkaldt. Og det kan vel at mærke være på alle døgnets timer.

Sådan er det at være frivillig på et zimbabwisk hospital. Kan du se dig selv navigere i kaos, bevare et positivt mindset og samtidig få en hel masse med i din faglige rygsæk, så er det her projektet for dig. Vi gør opmærksom på, at arbejdsopgaverne hovedsageligt vil være observerende.