Daginstitution i Mexico (0-6 år)

I Mexico har vores frivillige mulighed for at arbejde i en gratis daginstitution for de børn, som kun har deres mødre som forsørger. Disse mødre er enten blevet forladt af deres mænd, de kommer fra den fattigste del af byen, eller også er de stukket af fra voldelige forhold. Størstedelen arbejder som rengøringskoner for de rige udlændinge, som bor i San Miguel de Allende, hvilket gør det umuligt for dem at tage sig af deres børn i løbet af dagen.

På trods af at Mexico har den 14. største økonomi i verden, lider landet fortsat af en stor grøft mellem rig og fattig. Mere end halvdelen af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og over 55 millioner mexicanere lever derfor i fattigdom. Næsten halvdelen af mexicanerne er under 25 år, og kvindernes gennemsnitsalder ved deres første fødsel er 21 år. Teenagegraviditet er fortsat et problem i Mexico, og rollen som alenemor er meget udbredt i landet.

Situationen for mødrene gør, at børnene kan opholde sig gratis på daginstitutionen, så længe at mødrene blandt andet har et fast arbejde. De skal dog samtidigt dagligt bidrage med minimum én times frivilligt arbejde til stedet. Daginstitutionen har eksisteret siden 2000 og hjælper i dag mere end 100 børn mellem 2 mdr - 6 år.

Vores sponsorbørn

Save a Heart – By Committing Yours har selvfølgelig også selv committet os til at gøre en forskel. Nemlig for fire skønne krudtugler i Mexico, som vi hvert år sponsorerer med et beløb for at sikre dem alt det, der hører til en tryg opvækst.  

De fire børn er Fernanda, Jesus, Valentina, og Santiago. De kommer hver dag på daginstitutionen, hvor de leger med andre børn, bliver undervist, får mad og udvikler sig helt fantastisk. Alle fire børn bor hjemme, men familierne er så pressede økonomisk, at de er nødt til at arbejde hårdt, hvorfor centret og den mad, leg og læring de tilbyder betyder alt for de her børn.