Praktikophold


Sanne

Save A Heart – By Committing Yours tilbyder praktikpladser i udlandet indenfor forskellige fagområder. Vi samarbejder med forskellige ngo’er, sociale projekter og offentlige organisationer såsom skoler, børnehjem, medicinske klinikker og hospitaler, hvor vi bestræber os på at opfylde et hvert ønske, der kommer til os fra studerende. At få en praktikplads i udlandet er en fantastisk mulighed for at udvide sit studie og udvikle sig som menneske, hvilket vi hellere end gerne vil være behjælpelige med.

 

Pris

Prisen varierer, da den udelukkende er afhængig af længden og destinationen for dit praktikophold, men du kan som hovedregel sagtens tage udgangspunkt i de priser, som allerede er opgivet under ’frivilligt arbejde’.

 

 

 

Indhold

Hos Save A Heart – By Committing Yours syntes vi, det er forkert at beskrive, hvilket indhold de forskellige praktikpladser har, da dette ofte er en kombination af dine ønsker og det, som den lokale organisation kan tilbyde på det pågældende rejsetidspunkt. I stedet vil vi bede dig om at sende en mail til os, hvor du beskriver dig selv, dit studie, længden for din praktikperioden, de generelle krav som din praktikplads skal overholde, og om du har nogle præferencer i forhold til destinationen.

 

Kontrakt 

Din skole har sandsynligvis en kontrakt, der skal udfyldes af dit praktiksted, hvilket vi naturligvis vil være behjælpelige med. Du skal dog huske, at tingene i udviklingslandende ikke altid går ligeså stærkt som i Danmark, så du bør forvente, at det tager min. 1 måned at færdiggøre din kontrakt. Du er altid meget velkommen til sætte din vejleder i kontakt med din kontaktperson hos Save A Heart – By Commtting Yours, hvis der er tvivl omkring proceduren, indholdet eller lignende.Vi er her udelukkende for at hjælpe dig.

 

Erfaring

Vi har tidligere formidlet praktikpladser i udlandet til studerende fra blandt andet JYDSK Pædagogseminarium, Peter Sabroe, Aarhus Universitet, Socialrådgiveruddannelsen i Århus, Professionshøjskolen Metropol, University Collage Syddanmark, Fysioterapeutuddannelsen i Århus, Copenhagen Business School, Syddansk Universitet, University Collage Nordjylland,  UCC Campus Nordsjælland og mange flere…

 

Vi er derudover anbefalet af karrierecentret på Århus Universitet – Se HER

 

Vejleder

Mange skoler kræver, at du skal have en lokal vejleder under dit praktikophold i udlandet, hvilket vi selvfølgelig også kan tilbyde. En vejleder kan både findes hos den lokale organisation, som vi samarbejder med, eller være en ansat fra din praktikplads. Du skal forvente, at det kan koste et ekstra gebyr at blive tilknyttet en vejleder, hvilket skyldes at nogle uddannelser kræver, at du har et individuelt vejledermøde minimum 1 gang om ugen under hele din praktikperiode. Dette er naturligvis en meget tidskrævende opgave.

 

Eksempler på nogle af de fagområder hvor vi tilbyder praktikpladser

 • Pædagog
 • Lærer
 • Socialrådgiver
 • Ernæring og sundhed
 • Fysioterapeut
 • Ergoterapeut
 • Medicin
 • Sygeplejerske
 • Jordemoder
 • Bioanalytiker
 • Administration
 • Multimedie/IT
 • Marketing
 • Økonomi
 • Idræt
 • Jura

-Og MANGE flere…

 

Du er meget velkommen til at kontakte os for nærmere information og vejledning.

 

 

“Jeg valgte, grundet min uddannelse, at lave frivilligt arbejde i Cambodja, hvor jeg arbejdede som ergoterapeut med udviklingshæmmede børn på et børnehjem i Phnom Penh. Under mit ophold fik jeg rig mulighed for at bruge mine færdigheder, tilegne mig nye kompetencer, udvikle mig på det personlige plan og knytte venskaber med en masse søde mennesker fra hele verden. I min efterfølgende jobsøgning i Danmark har danske arbejdsgivere været yderst interesseret i at høre om mit ophold, og hvilke erfaringer jeg har gjort mig, da det er noget, som de har lagt stor vægt på. Jeg kan kun opfordre andre studerende til at arbejde som frivillig i udlandet – det er en kæmpe oplevelse, som giver større jobmuligheder senere i livet.” –Christina Hammerhøj, ansat på afdeling for retspsykiatri, sikringen på Nykøbing Sjælland