Ofte stillede spørgsmål

 

dsc_0208-4DSC_8661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor lang tid kan jeg lave frivilligt arbejde i udlandet?

Det er forskelligt, hvor lang tid det frivillige arbejde varer, men som hovedregel vil det være alt fra 2 uger og op til 1 år. I sidste ende er det helt op til dig, hvor lang tid du ønsker at være afsted, og så finder vi i fællesskab en passende løsning.

 

Hvornår kan jeg starte det frivillige arbejde?

Frivillige arbejde igennem Save A Heart – By Committing Yours er i gang hver måned, hele året rundt, men de fleste af vores projekter starter som hovedregel den første og tredje mandag i hver måned. Der er nogle enkelte undtagelser, hvor projekterne kun starter op én gang om måneden, så hold godt øje med projektbeskrivelsen.

 

Har jeg brug for vaccinationer?

Dit vaccinationsbehov afhænger af, hvor du rejser hen. Vi anbefaler, at du benytter Danske Lægers Vaccinations Service (www.sikkerrejse.dk), hvor du både kan booke en tid, og samtidig læse om hvilke vaccinationer, der er relevante for dig ud fra de destinationer, du har valgt. Husk at nævne for lægerne at du skal lave frivilligt arbejde i udlandet, da der kan være specielle regler, når du arbejder tæt op af lokalbefolkningen.

 

Er det nødvendigt, at jeg har en forsikring?

Når du rejser i udlandet, skal du altid sørge for at være dækket af en rejseforsikring, der er gyldig i det land, hvor du befinder dig og for den periode, som du er afsted. Save A Heart – By Committing Yours har en tæt samarbejdsaftale med Kilroy, som kan assistere dig i at bestille en afbestillings- og ungdomsrejseforsikring for både kortere og længere rejsemål. Du er meget velkommen til at kontakte os for at høre nærmere.

 

Hvilket visum skal jeg have?

I nogle lande er det nødvendigt, at du ansøger om dit visum inden din ankomst. Alle lande har individuelle regler som ændrer sig løbende, og vi henviser derfor til Udenrigsministeriets hjemmeside som følger;

  • Klik ind på hjemmesiden; www.um.dk
  • Klik på ’Rejse til udlandet’
  • Klik på ’Pas og Visum’
  • Find din destination under fanebladet; ’Udenlandske pas- og visumregler’

Husk at hvis du mellemlander i USA, skal du søge visum (ESTA)

 

Bør jeg veksle penge hjemmefra?

Vi anbefaler, at du medbringer minimum USD 200, således at du kan betale for dit visum, når du ankommer (normaltvist USD 25 – USD 50).  Derudover vil der være mange steder i lufthavnen, hvor du kan veksle dine USD til den lokale mønt, således at du altid har en back-up til dit ophold i tilfælde af, at du mister dit kort, eller hvis hæveautomaten i lufthavnen ikke virker. Medbring aldrig en stor mængde kontanter.

 

Hvilke kvalifikationer skal jeg have for at lave frivilligt arbejde i udlandet?

Det er ikke nødvendigt for dig at have nogle specifikke kvalifikationer for at deltage i frivilligt arbejde igennem Save A Heart – By Committing Yours, men hvis du har en relevant uddannelse eller erhvervserfaring, så er du meget velkommen til at benytte den. Vi anbefaler, at du har et rimeligt kendskab til engelsk, da det gør din kommunikation med dine kollegaer, organisationen og de andre frivillige langt lettere for dig.

 

Får jeg et bevis for mit ophold?

Ja, du får et deltagerbevis, som vi kalder ’Certificate Of Appreciation’. Beviset er skrevet på engelsk, således at du efterfølgende kan vise det frem både i Danmark og i udlandet.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker at forlænge mit ophold?

Du kan stort set altid forlænge dit ophold, uanset om du allerede er kommet afsted, eller stadigvæk befinder dig i Danmark. Dette gøres ved at kontakte den lokale organisation eller ved at tage direkte kontakt til os. Du skal samtidig sikre, at din forsikring fortsat er gældende, og hvis ikke er du nødt til at kontakte dit forsikringsselskab for at få forlænget din forsikringspolice. Din flybillet kan du kun ombooke, hvis du har bestilt en fleksibel billet, og ellers er du nødt til at købe en helt ny.

 

Hvor mange lommepenge skal jeg have med?

Det kan være meget svært at fortælle dig præcist, hvor mange lommepenge du skal have med, da det er fuldstændig individuelt, hvor mange penge man bruger i løbet af den periode, hvor man laver frivilligt arbejde. Det kan være en rigtig god idé at søge inspiration hos Lonely Planet, som kan fortælle dig om prisniveauet i de enkelte lande. Bøgerne kan købes på www.lonelyplanet.com/GuideBooks

 

Jeg vil gerne modtage flere spansk lektioner, end hvad der er allerede er oplyst (Kun for projekter i Sydamerika)

Du kan stort set altid købe dig til flere spansk lektioner, end hvad vi allerede har oplyst i den generelle projektbeskrivelse. Alt hvad du skal gøre er at kontakte os for at få mere information.

 

Er der mulighed for deltage i spansk undervisning og ikke i frivilligt arbejde?

Nej, det er der desværre ikke. Save A Heart – By Committing Yours er ikke en sprogskole og spanskundervisningen er kun for at hjælpe dig, da du bliver bedre til at kommunikere med de folk, der er omkring dig. Ofte er det ligeledes også et krav på projekterne i Sydamerika, at du har lidt kendskab til sproget for at kunne deltage. Du kan vælge at få flere spansk lektioner, end hvad vi allerede har oplyst under projektbeskrivelsen, og alt hvad du skal gøre, er at kontakte os for at få mere information. Husk at når du kombinerer dit ophold med både spansk og frivilligt arbejde, så får du en enestående mulighed for at lære sproget flydende både skriftligt og mundtligt under dit ophold.

 

Jeg vil gerne lave frivilligt arbejde i udlandet, men jeg vil ikke rejse alene?

Mange mennesker er nervøse for at rejse alene, men det er altid vigtigt at huske, at du faktisk aldrig er alene. Når du tager ud i lufthavnen, eller når du sidder i flyet, vil du være omgivet af mennesker, og så snart du ankommer til dit destinationsland, vil du blive taget godt imod af vores lokale samarbejdspartnere. Herefter vil du møde andre frivillige, din værtsfamilie og dine nye kollegaer, som alle deler den samme interesse som dig – nemlig at gøre en forskel for millioner af mennesker, der virkelig behøver din hjælp.

 

Hvad bør jeg vide, inden jeg rejser med Save A Heart – By Committing Yours?

Du kan læse om vigtig information inde tilmelding her

 

Medfører det et økonomisk tab, hvis jeg ønsker at aflyse mit ophold?

Du kan læse om vores betalingsbetingelser her